Vista aéria del festival tecnològic d'Àmsterdam

València internacionalitza l’ecosistema emprenedor i innovador de la ciutat a Amsterdam

20 de maig de 2024
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’Ajuntament ajudarà a 20 empreses emergents o startups de la ciutat perquè participen en el ‘Startup Program’ del festival tecnològic The Next Web (TNW) de capital dels Països Baixos
  • Estes startups tindran l’oportunitat de mostrar les seues solucions a líders del sector tecnològic i inversors de gran rellevància
  • TNW està avalat per Financial Times i pot ser una plataforma d’atracció d’inversors per a les empreses valencianes

L’Ajuntament, a través de l’estratègia València Innovation Capital, ha oferit a 20 startups del ecosistema de la ciutat l’oportunitat de participar en el ‘Startup Program’ del festival tecnològic The Next Web (TNW) que se celebrarà els pròxims 19, 20 i 21 de juny a Amsterdam. En este certamen, “les citades empreses podran mostrar les seues solucions a líders del sector tecnològic i inversors de gran rellevància”, tal com ha anunciat hui la regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions, Paula Llobet, després de recordar que la citada estratègia municipal “aposta per resoldre els problemes reals de la ciutadania”.

“València Innovation Capital compta amb una línia de treball anomenada València Innovation Alliance, que actua com a plataforma de col·laboració i promoció entre ecosistemes d’innovació per a la promoció internacional de la mateixa i té com a objectiu promoure València com a centre d’innovació i emprenedoria tecnològica en l’àmbit internacional, atraure talent i inversions, i fomentar la col·laboració entre l’ecosistema valencià i altres ecosistemes d’innovació a escala global”, ha explicat la regidora.

“Comptant amb una planificació anual d’accions de promoció internacional com la participació en esdeveniments tecnològics i d’innovació referents, es perseguix posicionar internacionalment l’ecosistema innovador i emprenedor de la ciutat facilitant l’accés a estos esdeveniments de repercussió internacional a entitats líders de l’ecosistema local. És per això que la ciutat de València serà amfitriona d’un esdeveniment paral·lel en el qual es done visibilitat a l’ecosistema valencià mitjançant una agenda institucional que cree llaços amb l’ecosistema d’Amsterdam”, ha afegit.

Paula Llobet ha contat que “la participació en estos esdeveniments internacionals tecnològics potència l’ecosistema d’emprenedoria tecnològica de València. És una excel·lent oportunitat per a les startups poder participar en el programa de TNW i que en este esdeveniment internacional coneguen el potencial de l’ecosistema valencià”. En este marc, la Junta de Govern va aprovar divendres passat un conveni per a ajudar amb les despeses de persones emprenedores amb l’objectiu d’afavorir, entre altres assumptes, la seua participació en este esdeveniment.

A més, la regidora Llobet ha afegit que “cal tindre en compte que les empreses emergents tendixen a tindre recursos molt limitats depenent de la fase en què es troben i el cost de les accions d’internacionalització pot suposar un gran esforç per part seua, podent provocar el seu desistiment de formar part d’esta mena d’iniciatives amb tant de potencial d’impacte positiu sobre elles”.

TNW mostra com la tecnologia donarà forma al món del demà

TNW és el festival tecnològic avalat pel Financial Times que se celebra a Amsterdam des de fa més de 15 anys; una plataforma que reunix líders del sector i entusiastes de la tecnologia per a explorar com la tecnologia donarà forma al món del demà.

“The Next Web pot ser una plataforma d’atracció d’inversors per a les startups valencianes i una forma natural d’internacionalització i potencial escalat d’estes. Fa anys que creem llaços amb TNW i recentment s’ha arribat a un acord perquè s’integren a València Digital Summit per a ajudar en l’atracció d’inversors, corporacions i institucions internacionals”, ha indicat Llobet.

València innovation Capital

Pel que respecta a l’estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament, Paula Llobet ha recordat que “pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga el hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani”. “Esta estratègia promou la col·laboració publicoprivada, pretén ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València”. “La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè, i València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones”, ha conclòs la regidora.

COMPARTEIX:
TW - FB