València Innovation Capital presenta la seua aliança amb CDTM Munic com a model d’èxit per a generar talent, innovació i ocupació 

10 de juny de 2024
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Center for Digital Technology and Management (CDTM) de Munic, referent mundial d’investigació i formació en tecnologia, està instal·lat en La Harinera de València, la seua primera seu fora d’Alemanya

L’Ajuntament de València, a través de València Innovation Capital, ha presentat hui una de les iniciatives que es troben operant en el complex La Harinera: el Center for Digital Technology and Management (CDTM), un dels majors centres d’investigació i de formació en emprenedoria i tecnologia a nivell internacional. Després de 25 anys funcionant a Munic, en 2023, CDTM va iniciar en La Harinera de València la seua primera seu fora d’Alemanya.

La presentació d’aquest migdia en La Harinera ha comptat amb la participació de Paula Llobet, regidora d’Innovació de l’Ajuntament de València, que al costat d’Adrián Villanueva i Patricia Latorre, de CDTM València, i Anna Melchor, tècnica de València Innovation Capital, ha explicat les oportunitats que l’estratègia València Innovation Capital i CDTM creen a la ciutat.

Actualment, CDTM està formant a la seua segona promoció a València amb el suport de les dues universitats públiques (Universitat de València i Universitat Politècnica de València), la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València.

Paula Llobet, regidora d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha destacat l’oportunitat que CDTM s’haja instal·lat a la ciutat per a aprofitar “el valor d’aquesta iniciativa públic-privada amb un model d’èxit a Munic que ha generat negoci i nombroses ocupacions”, ha afirmat.

Llobet ha destacat que aquest centre de formació “dona resposta a les empreses i a la cerca de talent” en un moment en el qual la formació universitària de València és una referència: “Estem d’enhorabona perquè la UPV ha sigut designada com la millor Universitat d’Espanya. Hem d’aprofitar-ho i retindre el talent”, ha apuntat la regidora.

En aquest sentit, Llobet així mateix ha posat com a exemple que l’Ajuntament de València també està col·laborant en la formació “dels millors en l’àmbit de gaming, amb la Càtedra d’Innovació en Esports i Active Gaming que València Innovation Capital desenvolupa al costat de la Universitat Politècnica de València”.

CDTM ofereix el programa d’estudis «Gestió de la tecnologia», que forma als estudiants amb idees creatives, motivació i mentalitat emprenedora, facilitant-los eines per a posar en pràctica les seues idees. “El nostre objectiu és empoderar a l’alumnat perquè llance la seua idea de negoci”, ha explicat Adrián Villanueva, de CDTM València, que ha apuntat que alguns d’aquests alumnes ja han fundat la seua primera startup.

Mitjançant un programa d’estudis eminentment pràctic, centrat en la innovació oberta i en la formació del talent en gestió d’innovació i tecnologia, CDTM coopera en La Harinera amb socis de referència de la indústria, així com amb startups i pimes.

València Innovation Capital

L’estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga el hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Aquesta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.

La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones.

COMPARTEIX:
TW - FB