València iniciarà un projecte per millorar l’eficiència del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

24 de agost de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

* A través d’InnDEA València nostra ciutat participa en el projecte europeu SUITS que es posarà en marxa a principis de 2017 i que tindrà una durada de 4 anys.

* El projecte, en el qual participen fins a 8 ciutats d’Europa, elaborarà un estudi, seguint directrius europees, de les fortaleses i febleses de l’àmbit de la mobilitat en les urbs.

El projecte SUITS (Supporting Urban Integrated Transport Systems: Transferable tools for authorities) pertany al programa europeu H2020 “Mobility for Growth 2015”, i té com a objectiu el disseny d’eines que ajuden a millorar l’eficiència del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la ciutat, a més de la creació de xarxes i intercanvi d’experiències a nivell europeu.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Jordi Peris, ha assenyalat que per mediació de SUITS “el consistori rebrà per part de la Unió Europea un programa formatiu que ajudarà a València a estar millor preparada a l’hora de resoldre el repte global de la mobilitat al què s’enfronten la majoria d’urbs hui dia, que és un aspecte rellevant en la lluita contra el canvi climàtic”.

InnDEA València donarà suport a la regidoria de Mobilitat Sostenible i al Servei de Circulació, Infraestructures i Mobilitat Sostenible, per seguir aprofundint en l’estudi de la problemàtica actual de la mobilitat de la ciutat, reforçant així el treball que es realitza en el marc de la Mesa de la Mobilitat de la ciutat, plataforma de participació impulsada per l’actual govern i que aglutina als 40 actors públics i privats més rellevants del sector.

D’aquesta manera, l’Ajuntament dissenyarà metodologies integradores que facen més eficient el PMUS, analitzant aspectes com el nou repartiment de l’espai públic, la seguretat vial urbana, entre d’altres.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi ha celebrat l’arribada del projecte, mostrant el seu desig per a que “ens puga servir per aprofundir en la implantació d’un PMUS, el de València, que va suposar una interessant declaració d’intencions però mancava de concreció en els seus compromisos. Això ens està generant una important càrrega de treball, però ara que el nou govern municipal s’ha posat a executar-ho, tota ajuda és benvinguda”.

Grezzi ha subratllat els beneficis d’aquest projecte per a la ciutat, “ja que a més d’ajudar a reduir la contaminació i la dependència energètica, ens servirà per identificar bones pràctiques i fomentar que la ciutadania adopte comportaments més sostenibles en mobilitat urbana en els seus trajectes habituals”.

En el projecte SUITS que es posarà en marxa a principis de l’any 2017 i té una durada estimada de 48 mesos, participa també com a soci local l’Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (ITENE). A nivell europeu en el projecte participen també entitats i empreses d’Itàlia, Portugal, Regne Unit, Grècia, Lituània, Alemanya, Bèlgica i Irlanda.

Totes aquestes ciutats col·laboraran en la millora de la mobilitat de la resta de ciutats europees a través de la divulgació dels resultats i conclusions obtingudes en finalitzar el projecte.

COMPARTEIX:
TW - FB