València Indie Summit 2020 reunirà a Las Naves a més de 30 estudis de videojocs amb editores internacionals

4 de març de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Més de 70 estudis han optat a exposar les seues creacions en la fira i optar als Indie Paella Awards.
  • El dijous 5 serà el dia dels desenvolupadors, on intercanvien experiències, el divendres 6 el dia de la indústria i el dissabte 7 obert al públic general amb el lliurament de premis.

El centre d’innovació Las Naves reivindica la importància del videojoc amb el València Indie Summit 2020, que se celebrarà els pròxims 5, 6 i 7 de març. Aquesta trobada està destinada a unificar els seus vessants artística i industrial per mitjà de la formació i la mostra de projectes innovadors. Aquesta iniciativa impulsada pel Cercle Valencià dels Videojocs i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, compta amb el suport de l’IVACE i la Generalitat Valenciana.

En aquesta tercera edició, més de 70 estudis han optat a exposar les seues creacions en la fira i optar als Indie Paella Awards. D’entre els 55 finalistes, nacionals i internacionals, més del 60% ha confirmat que assistirà i els seus videojocs es mostraran en la Zona d’Exposició. Alguns títols destacats que faran acte de presència són els aclamats Onirike, The Pizza Situation, Unmemory, Two Mars i TAPE: Unveil the memories, d’origen nacional.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha destacat “el suport que des de Las Naves estem donant a la indústria del videojoc dins de la línia de treball de impuls de les indústries creatives i culturals. Volem ampliar la formació en gènere en la indústria, així com propiciar una major col·laboració i coordinació interinstitucional, tal com estem duent a terme amb l’IVACE”.

Un jurat compost per experts de diverses disciplines els ha valorats d’acord amb criteris de qualitat tècnica, artística, narrativa i més. Ja en la fase final, que se celebrarà el 7 de març, hi haurà una votació conjunta amb el públic per a determinar quins projectes amplien el seu palmarés. Una paella gegant tancarà la cerimònia.

La trobada també permetrà als creadors relacionar-se amb editors internacionals d’àmplia experiència, com ara Epic Games, Konami, Armor Games i Humble Bundle. D’aquesta forma, se’ls ofereix la possibilitat de vendre el seu projecte i saber si s’emmotla a les tendències actuals o futures. D’igual manera, l’empresa coneixerà de primera mà com evoluciona el videojoc independent.

De manera paral·lela, l’esdeveniment ha organitzat activitats relacionades amb el desenvolupament de videojocs per a servir com a espai d’aprenentatge. Aquestes seran exclusives per a expositors i altres professionals durant el primer dia, i d’ara en avant podran accedir tant estudiants del sector com el públic general. Un any més, la graella es compon de convidats excepcionals. Comptarem amb Jupiter Hadley, periodista especialitzada; Trisha Lee, partner manager en Utomik i més personalitats nacionals.

En les xarrades, s’abordaran matèries com el tracte amb la premsa estrangera, l’exposició de projectes davant plataformes i innovar en la indústria del videojoc. També hi haurà taules redones de professionals enfocades a l’anàlisi del context actual del sector, a més d’una nova edició del meetup València Interactive. El dia 6 cobraran protagonisme estudis locals que parlaran sobre els perfils professionals que es demanden ara.

L’accés a la València Indie Summit 2020 és gratuït, previ registre. És la tercera edició d’aquesta fira local que busca posar en valor el videojoc com a sector de referència de l’oci digital valencià, nacional i internacional. Des de la primera edició, se superen les xifres d’empreses participants i públic assistent. Gràcies a l’esforç conjunt del Cercle i altres organismes implicats, s’ha convertit una fira de referència local per als desenvolupadors independents.

COMPARTEIX:
TW - FB