València exposa en un fòrum internacional a Grècia la seua estratègia de mobilitat urbana sostenible

26 de febrer de 2019
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

  • El fòrum té com a objectiu ajudar a millorar la capacitat que tenen actualment els municipis petits i mitjans per a enfrontar-se als desafiaments actuals en la seguretat de la mobilitat urbana.
  • València destaca el seu suport al vehicle sostenible, al transport públic municipal i la seua aposta per la priorització del vianant davant el vehicle privat.

Representants de Las Naves han assistit durant aquest matí a la ciutat grega de Kalamaria per a participar en la jornada “Desenvolupament de les capacitats de les autoritats locals per a implementar mesures de seguretat i protecció del transport urbà”.

Aquesta jornada, que s’emmarca dins del projecte europeu SUITS, té com a finalitat compartir els avanços i les millors pràctiques en mobilitat urbana, especialment en l’àmbit de la seguretat de les ciutats participants, així com compartir les millors bones pràctiques posades en marxa de manera satisfactòria.

En aquesta línia, les persones assistents a l’esdeveniment han pogut conéixer els punts clau de l’estratègia municipal en transport de València, que destaca entre les seues diverses línies d’acció pel foment del transport sostenible com la bicicleta, el suport al transport públic com el metro o l’autobús, i l’aposta per retornar a la ciutadania el protagonisme en les vies públiques a través de diverses actuacions de conversió en zona de vianants. Totes aquestes accions dirigides a disminuir l’ús del vehicle privat i a afavorir una millora del medi ambient a la ciutat.

D’altra banda, durant la sessió el representant de Las Naves ha explicat el pes de la participació ciutadana dins de l’estratègia municipal, subratllant els diferents processos participatius en els quals ha pogut participar la ciutadania per a, per exemple, poder votar la destinació d’algunes partides pressupostàries o per a intervindre directament en la mesa de mobilitat per a debatre els temes d’actualitat.
Projecte Suits

El projecte SUITS (Supporting Urban Integrated Transport Systems: Transferable tools for authorities) pertany al programa europeu H2020 “Mobility for Growth 2015”. Té com a objectiu el disseny d’eines que ajuden a millorar l’eficiència del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la ciutat, a més de la creació de xarxes i intercanvi d’experiències a nivell europeu.

COMPARTEIX:
TW - FB