València exposa en un congrés a Londres la seua premiada gestió de dades per millorar els serveis públics

7 de juliol de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

* L’Ajuntament de València a través la Fundació InnDEA ha assistit a l’esdeveniment sobre ciutats intel·ligents “The Power of City Data: Creating Smart, Data-driven Cities” celebrat a Londres i que ha reunit a professionals de diversos països per a discutir sobre les ciutats sostenibles.

* InnDEA València ha participat en una mesa rodona junt amb les ciutats de Dubai, Guadalajara, Rotterdam i Londres per parlar de l’ús de les dades normalitzades i la seua gestió pública, València compta amb el certificat ISO 37120, el més elevat que atorga la institució WCCD en matèria de Desenvolupament Sostenible a les Ciutats.

Durant la trobada internacional celebrada ahir, es va aprofundir sobre la importància de gestionar bé grans volums de dades per poder millorar la presa de decisions per part de les Administracions Públiques. Especialment, en les decisions que afecten directament a l’energia urbana, els edificis i els sistemes de transport.

Sobre aquest tema, representants de InnDEA València van explicar com a través de l’Estratègia de Ciutat Intel·ligent i dels projectes que d’ella deriven, han pogut millorar l’eficiència i l’eficàcia dels serveis que brinden als ciutadans i ciutadanes i que han fet a la ciutat mereixedora de la Certificació ISO 37120 (Organització Internacional de Normalització) amb nivell Platí, atorgada pel World Council on City Data (WCCD) al desembre de 2015.

València ha certificat 99 indicadors d’un màxim de 100. És la segona ciutat amb mes indicadors certificats. Aquestos indicadors s’han treballat prèviament en la plataforma VLCi de gestió integral de la ciutat per mesurar la qualitat dels serveis urbans i qualitat de vida. En aquesta ja hi ha 600 indicadors integrats de moment.

La Fundació InnDEA València va estar participant a més en un debat al costat de representants de les ciutats de Dubai, Guadalajara, Rotterdam i Londres, amb les quals va poder compartir com s’estan utilitzant les dades normalitzades a nivell mundial.

El certificat ISO 37120 és el més elevat que atorga la institució WCCD en matèria de Desenvolupament Sostenible a les Ciutats, avaluant més de 100 indicadors homogenis que mesuren l’eficiència dels serveis públics i qualitat de vida de la ciutadania. Fins hui, aquesta certificació només l’han aconseguida altres dotze ciutats a nivell mundial, a més de València.

COMPARTEIX:
TW - FB