València estudia posar tendals solars en els col·legis públics de la ciutat

20 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Una delegació de l’Ajuntament de València formada per representants de Las Naves i dels Serveis d’Energies Renovables i Canvi Climàtic i Serveis Centrals Tècnics, s’ha desplaçat fins a Tallin (Estònia) per a assistir a l’esdeveniment internacional “Workshop for public procurers in the energy sector”.
  • Durant una xarrada sobre compra pública verda, Polònia ha exposat una solució innovadora aplicada en un hospital amb problemes d’eficiència energètica que ha cridat l’atenció a València per a aplicar en la ciutat.

Representants de l’Ajuntament de València desplaçats a Tallin s’han mostrat molt interessats per les xarrades exposades en la sessió paral·lela sobre compra verda innovadora. En aquest bloc Marcin Kautsch, coordinador de la Compra Pública Innovadora de l’Hospital de Beskidzka, va explicar com havien pogut solucionar els problemes de temperatura i gestió energètica que tenien dins de les seues instal·lacions i que estaven afectant als i les pacients gràcies a uns tendals solars.

Aquesta solució innovadora ha cridat l’atenció al l’Ajuntament de València que s’ha proposat estudiar si seria factible aquesta innovació per a donar resposta als problemes de temperatura que tenen actualment els col·legis públics de la ciutat de València. “Anem a estudiar si, amb els tendals solars instalats en aqueix hospital de Polonia, podríem solucionar el problema de calor i fred que pateix el nostre alumnat en els col·legis públics a través d’un procés de compra pública innovadora”, ha explicat una persona representant de la missió a Tallin.


Així mateix, les persones assistents a l’esdeveniment han pogut conèixer l’experiència de València, que al costat de les ciutats de Budapest, Birmingham, Wrocław i Castelló, participa en el projecte europeu CEPPI II, cofinançat pel Programa Horitzó 2020 que el seu objectiu és fomentar l’eficiència energètica mitjançant la implementació de polítiques públiques innovadores de compra pública.

A més d’assistir a diferents sessions i xarrades, la missió de València ha pogut realitzar networking dins del paraigua del projecte europeu Life Future, durant el qual ha sigut una iniciativa de l’Administració Pública holandesa el que ha suscitat l’interès de València. El projecte tracta del desenvolupament de l’eina Dubocalc, dissenyada per a calcular la petjada de carboni que implicar la realització de carreteres a Holanda.

La delegació de València també ha pogut aprendre de l’experiència de ciutats d’Alemanya, Estònia i Holanda en l’àmbit de la compra pública innovadora municipal per a captar les millors bones pràctiques que tinguen major viabilitat de ser engegades en la ciutat per a esmenar alguna manca actual de manera innovadora.

En aquesta missió conjunta entre el consistori i Las Naves ha participat el grup de treball sobre compra publica innovadora per a l’eficiència energètica de la xarxa Connecta Energia.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme] under grant agreement No 649720.

COMPARTEIX:
TW - FB