València estudia el projecte d’enllumenat públic intel·ligent de Glasgow

25 de maig de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El pròxim dia 14 de juny una delegació de Las Naves es desplaçarà fins a la ciutat escocesa de Glasgow per a participar en un taller d’intercanvi d’experiències dins del projecte europeu CEPPI.

L’objectiu d’aquest taller és compartir bones pràctiques en matèria de Compra Pública Innovadora entre les dues ciutats. En concret, la delegació valenciana podrà conèixer de primera mà les experiències d’adquisició i implementació de dos projectes d’enllumenat públic intel·ligent del consistori escocés i realitzar un recorregut per l’Observatori de la Ciutat per a veure algunes de les tecnologies Smart Cities ja implantades i desenvolupades en enllumenat.

Des de l’Ajuntament de Glasgow explicaran detalladament el Projecte “demostrador” d’enllumenat viari intel·ligent que està implementat en tres llocs de la ciutat, que ha suposat la instal·lació de centenars de bombetes LED connectades a un sistema de control centralitzat que permet controlar de manera remota l’enllumenat mitjançant la incorporació de diversos sensors.

Gràcies a aquesta innovació incorporada, el consistori escocés pot obtenir informació pública i creuar dades per a oferir millors serveis a la seua ciutadania d’una manera més eficient.

Alguns de les dades que es poden obtenir a través d’aquest tipus de sensors són, per exemple, captar el moviment de les persones per a disminuir o incrementar la intensitat de la llum segons hi haja gent passejant o estiga la vorera buida.

Un altre exemple també molt útil és la capacitat dels sensors de captar les pertorbacions de soroll. De tal forma, que si es detecta una alteració del soroll, en el centre d’operacions de la ciutat salta una alerta automàtica, la qual cosa estalvia molt temps, a voltes vital, en casos com a accidents o robatoris, entre uns altres.

L’èxit d’aquest model d’enllumenat públic intel·ligent s’està ampliant ara a altres tres ciutats escoceses amb l’objectiu de desplegar a major escala el projecte, despertant l’interès de moltes ciutats d’altres països, que com València, veuen interessant poder aprendre i estudiar la viabilitat d’aquests serveis públics a través de la compra Pública Innovadora.

Aquesta visita està emmarcada dins del projecte CEPPI que persegueix l’objectiu de crear i millorar la capacitat les ciutats per a aconseguir els seus objectius d’eficiència energètica a través de millorar els seus procediments de contractació i adjudicació de compra pública.

Més informació sobre CEPPI ací http://www.ceppi.eu/home/

logo_ceppi (1)

COMPARTEIX:
TW - FB