València es prepara per a formar part de la xarxa global més important d’Internet de les Coses

28 de juny de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Las Naves i Hackerspace València organitzen una jornada per a empoderar a la ciutadania en l’ús i la gestió de les dades mitjançant la tecnologia.
  • Al matí hi ha previstes dues xarrades divulgatives amb Juan Félix Mateos, creador de la comunitat The Things Network Madrid, i amb Alex Casanova, Fundador de la nova comunitat The Things Network València. Inscripcions ací.

Sota la filosofia de “les teues dades són les teues dades”, l’Ajuntament de València a través de Las Naves, s’uneix al moviment global Internet of Things (IoT) organitzant el primer esdeveniment divulgatiu de caràcter oficial sobre la xarxa The Things Network a València.

Aquesta xarxa, que compta amb comunitats actives en les principals ciutats del món suposa una autèntica revolució en ser gratuïta, estar basada en software lliure i anar destinada a totes les persones que tinguen interès a beneficiar-se de les possibilitats que ofereix aquesta xarxa sense fil.

Part de l’èxit d’aquesta tecnologia a tot el món resideix que qualsevol persona que ho desitge, pot enviar, rebre i compartir dades en temps real a través d’uns sensors que usen la tecnologia LoRaWAN sense perdre el control dels mateixos ni que passada a les mans de tercers.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, ha ressaltat la importància de recolzar aquesta nova comunitat a València ja que “amb aquesta tecnologia es garanteix l’accés i el control gratuït de tot el món a les dades del seu entorn”.

A més, Jaramillo ha destacat el lema “les teues dades són les teues dades” en ser una garantia que cap gran companyia va a poder traficar amb la teua informació, la qual cosa suposa una autèntica liberalització de les smartcities al empoderar a la ciutadania en la gestió i control de les seues dades.

Per exemple, gràcies als sensors es pot obtenir informació sobre els nivells de contaminació acústica o velocitat del tràfic, i fins i tot de temes més domèstics com saber quan s’obri la porta del traster del teu garatge o on està localitzada la teua bici, entre uns altres.

A la vesprada, Hackerspace València té previst organitza un taller maker gratuït obert al públic, “construeix la teua pròpia passarel·la i node LoRa amb the Things Network” per a ensenyar a construir un Gateway i un node LoRa. Inscripcions ací.

COMPARTEIX:
TW - FB