València desenvoluparà dos projectes europeus sobre mobilitat i estalvi de l’aigua de pluja

22 de abril de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

* El projecte SU.MO (Sustainable Mobility Data Integration and Analysis) avaluarà la viabilitat tècnica i financera de futures aplicacions que oferisquen solucions integrades de mobilitat urbana. Per la seua banda, CoSuDS (Collaborative transition towards sustainable urban drainage) desenvoluparà una ferramenta per a optimitzar la gestió de l’aigua de la pluja, provant sistemes de drenatge sostenible.

* Els dos projectes d’innovació, de sis mesos de duració, estan cofinançats per la comunitat de coneixement d’àmbit europeu Climate KIC, centrada en la lluita contra el canvi climàtic.

València serà el camp de proves d’aquestos dos projectes. En el cas de SU.MO, tindrà com a repte resoldre algunes problemàtiques de la ciutat. València disposa de diverses plataformes on es recullen dades sobre mobilitat -sistemes de trànsit intel·ligent, trànsit portuari, transport públic, dades sobre servei de lloguer de bicicletes públiques, etc.-, i s’avaluarà la viabilitat d’invertir en aplicacions que integren aquestes dades. En el projecte SU.MO també participa, a través d’un consorci, la ciutat italiana de Mòdena.

Per la seua banda, el projecte CoSuDS sobre l’optimització de la gestió de l’aigua de pluja estudiarà, entre d’altres, l’impacte directe en la reducció del risc d’inundacions, l’estalvi del consum energètic o la millora en la gestió del cicle de l’aigua.

La nostra ciutat pateix les pluges torrencials que causen nombrosos problemes econòmics i socials directes i indirectes -inundacions, caos circulatori, problemes de clavegueram, etc.-, és per això que el projecte CoSuDS contribuirà a identificar i dissenyar ferramentes que permeten una correcta gestió d’aquestes aigües torrencials.

L’Ajuntament de València proporcionarà els indicadors necessaris i InnDEA analitzarà la problemàtica, així com desenvoluparà les ferramentes de prevenció, mesurament i monitoratge. En aquest projecte també participen la Universitat Politècnica de València, l’Institut Valencià de l’Edificació i l’Ajuntament de Castelló.

COMPARTEIX:
TW - FB