València desenvolupa el projecte SUMPORT que integra el Port i la ciutat i millora el transport sostenible a la zona portuària

6 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquesta iniciativa s’inclou dins del programa europeu Interreg Med, i junt amb València, participen altres ciutats portuàries de l’arc mediterrani d’Itàlia, Grècia, Eslovènia, Montenegro, Xipre i Albània.
  • El projecte compta amb un pressupost global de 2,3 milions d’euros i millorarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València, així com desenvoluparà dos iniciatives pilots: una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers, i una aplicació per als treballadors del Port per a compartir el seus vehicles.

L’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària de València, a través de Las Naves i la Fundació ValenciaPort, són els encarregats de desenvolupar el projecte SUMPORT, amb l’objecte de millorar la sostenibilitat, mobilitat, el medi ambient i fomentar la innovació en l’àmbit portuari.

El port de la nostra ciutat treballa amb tots els sectors de l’economia i té un importantíssim trànsit de passatgers i turistes. En eixe context, SUMPORT té dos objectius: la integració del Port i la ciutat, i la posada en marxa d’estratègies de transport més respectuoses amb el medi ambient dins de la zona portuària. En definitiva, un canvi de model pel qual es pretén una mobilitat més sostenible. Las Naves serà l’encarregada de la transferència de resultats a les ciutats participants en el projecte així com en altres de l’arc mediterrani.

El projecte, que compta amb un pressupost global de 2,3 milions d’euros i que es desenvoluparà en un termini de 2 anys i mig, millorarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València i durà a terme dos pilots. D’una banda s’instal·larà una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers, i d’altra banda es posarà en marxa una aplicació que permetrà a tots el treballadors del Port compartir el seus vehicles.

La meta final de SUMPORT és la reducció de la contaminació, que es millore la mobilitat dels passatgers i personal del Port de València fomentant un transport baix d’emissions de carboni.

El projecte, que s’inclou en el programa europeu Interreg Med, el desenvolupen, a més de València diverses ciutats portuàries de l’arc mediterrani d’Itàlia, Grècia, Eslovènia, Montenegro, Xipre i Albània (Koper, Kotor, Durres, Igoumenitsa i Limasso). Els representants de totes elles han començat ja a treballar conjuntament en el disseny i la posada en marxa de les iniciatives pilots, així com en la millora dels respectius Plans de Mobilitat Urbana Sostenible.

COMPARTEIX:
TW - FB