Invitació de l'esdeveniment de presentació del projecte Technovation Girls Comunidad Valenciana

València convoca a centenars d’escolars en l’esdeveniment de llançament del programa Technovation Girls CV

11 de gener de 2024
CATEGORIA:
Capital Verde Europea 2024
Sobirania Tecnològica
COMPARTEIX:
TW - FB

Fins a 222 col·legis de València i d’altres centres de la Comunitat Valenciana estan cridats a participar en este programa d’emprenedoria tecnològica, el llançament del qual tindrà lloc dissabte pròxim a partir de les 9: 45h en el saló d’actes de l’ETSIAMN de la UPV

Las Naves patrocina este esdeveniment on es fomenta les vocacions cientificotècniques en xiquetes i adolescents, i en el qual s’impulsa a més un dels reptes per a contribuir a la Missió Climàtica i la capitalitat verda de València.

 

L’edició 2024 del programa d’emprenedoria tecnològica Technovation Girls arriba a València dissabte que ve per a acollir a centenars d’alumnes i alumnes d’entre 8 i 18 anys de centres escolars de tota la Comunitat Valenciana. Fins a 222 col·legis de València i d’altres centres de la comunitat han sigut convocats a este esdeveniment, en el qual els i les participants aprenen a treballar en equip, potenciant les seues habilitats en el món de la programació i fomentant la vocació tecnològica i l’emprenedoria. A la Comunitat Valenciana este esdeveniment el lidera i promou l’empresa Talent Growth Management (TGMBP).

Els equips femenins o mixtos, sempre liderats per una xica, compten amb una persona mentora que els acompanya durant el procés de creació i desenvolupament d’una aplicació mòbil que solucione un problema social. Duran a terme l’estudi de mercat, la confecció d’un pla de màrqueting i el pla de negoci que el faça sostenible. I, finalment, ho presentaran davant un jurat conformat per professionals de l’entitats i empreses col·laboradores. Entre totes estes entitats, l’esdeveniment del dissabte serà acollit per la Universitat Politècnica de València i l’American Space València-ambaixada EUA, així com també participaran l’Ajuntament de València i Las Naves.

Repte per a fer de València una ciutat més sostenible

L’Ajuntament de València patrocina per tercera vegada este programa, des de la delegació d’Innovació, a través de l’àrea de treball de Sobirania tecnològica, impuls TIC i STEAM. A més, Las Naves és l’encarregada, des de l’edició passada, d’impulsar un dels reptes, el que contribuïx a la Missió Climàtica i la capitalitat verda de la ciutat en 2024. En este repte es premiarà la solució tecnològica que més contribuïsca a una València més verda i sostenible, per la qual cosa l’alumnat treballarà sobre idees com la millora de les zones verdes de la ciutat, el parc natural Albufera, l’horta valenciana, la mobilitat sostenible, les falles, maratons, el turisme, etc.

La regidora d’Innovació de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, destaca que Technovation Girls “és una mostra més de la nostra lluita per la igualtat i aposta per impulsar la vocació cientificotècnica entre les xiquetes i adolescents. Però, a més, aprofitarem també este esdeveniment perquè l’alumnat conega la nostra missió climàtica i ens ajude en el procés d’idear una ciutat més verda i sostenible en tots els àmbits. Les idees dels i les joves són vitals, perquè són el futur de València”.

En este sentit, María José Valero, CEO de Talent Growth Management i ambaixadora de Technovation Girls CV, assegura: “treballem per trencar biaixos, etiquetes i bretxes actuals, molt presents en els àmbits de la tecnologia i l’emprenedoria, i on encara són més apressants des d’una perspectiva de gènere. La innovació es troba en les mirades diferents, les dels nostres joves”.

L’esdeveniment Technovation Girls tindrà lloc dissabte que ve, com déiem, de 9.45 a 14.00 en el saló d’actes de l’Escola Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural-ETSIAMN, a la Universitat Politècnica de València.

CONSULTA PROGRAMA: Talent Growth Management | Formulario Evento Apertura 2024 (tgmbp.com)

COMPARTEIX:
TW - FB