València convida a la participació del sector energètic per connectar la ciutat al sol

18 de octubre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Durant la jornada final en Las Naves el dilluns 22 d’octubre es presentaran els resultats del projecte ProSumE, amb l’objectiu de fomentar la producció d’energia fotovoltaica a la ciutat.
  • Amb l’ajuda de les persones que assisteixen, es definirà un full de ruta municipal per recolzar a valencianes i valencians que vulguen produir i consumir energia fotovoltaica a la ciutat.

Els socis del projecte ProSumE, impulsat pel centre d’innovació Las Naves i la Fundació València Clima i Energia, convida als actors del sector energètic dilluns que ve 22 d’octubre a les 9:30 hores auna jornada en la qual també es definirà el full de ruta municipal de serveis a prosumidors i prosumidores.

La Comunitat Valenciana, i València en particular, té un potencial climatològic que podria cobrir fins a un 90% del consum elèctric de les llars a la ciutat, segons avancen alguns resultats del projecte ProSumE. No obstant això, les instal·lacions fotovoltaiques a València són molt escasses a causa de diverses barreres, tant tècniques com a administratives, socials o econòmiques.

Malgrat tot, el projecte ProSumE pretén aprofitar la conjuntura actual favorable, a nivell estatal, amb la derogació de l’ impost al soli la tramitació de noves reglamentacions que sí recolzenl’autoconsum per superar aquestes barreres. I, amb això, definir un full de ruta municipal que recolzeels serveis a prosumidores/s en el futur.

La figura de prosumidor/a se refereix a la persona que, de forma individual o col·lectiva, consumeix electricitat gràcies a l’energia fotovoltaica que ella o ell produeixen. Fomentar aquest tipus de consum energètic és l’objectiu del ProSumE, projecte en el qual, durant sis mesos, s’han estudiat les possibilitats (i barreres) tècniques, legals i socioeconòmiques que té la ciutat de València per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Després de l’exposició de resultats del projecte hi haurà una taula redona i, a continuació, una sessió de treball per equips per elaborar i validar un full de ruta que ajudea les persones que vulguen‘prosumir’ a la nostra ciutat. En la taula rodona participaran importants ponents com Joaquín Mas, de l’IVACE; Alma Solar Cooperativa Elèctrica d’Alginet; Jesús Moreno Palomares, d’Iberdrola; Gerard Bel, de Pylon Network; i Sara Pizzinato, de Greenpeace Espanya.

El tancament de la jornada serà a les 17:30 hores, a càrrec de Roberto Jaramillo, regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València. Segons el regidor, “València té un potencial solar únic per liderar la transició energètica. Volem aprofitar-ho i, juntament amb la resta del sector de l’energia local, donar-nos els mitjans per recolzar a les valencianes i valencians que vulguen realitzar instal·lacions fotovoltaiques a la ciutat. Aquesta jornada ProSumE ens ajudarà a definir un full de ruta per a aconseguir aquest objectiu”.

ProSumE és un projecte impulsat pel centre d’innovació Las Naves juntament amb la Fundació València Clima i Energia, IUDESCOOP (Institut Universitari d’ Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria) de la Universitat de València, l’Institut d’Enginyeria Energètica (IIE) de la Universitat Politècnica de València i Avaesen, finançat per l’EIT – ClimateKIC.

* Aquesta activitat s’emmarca dins de València canvia pel Clima!, que té com a objectiu difondre les diferents iniciatives que s’estan duent a terme a la ciutat de València per fer front al canvi climàtic, així com les eines per adaptar-nos a ell. Des del 15 d’octubre hi ha conferències, tallers i altres activitats en diferents punts de la ciutat que culminaran l’11 de novembre en un esdeveniment final a la plaçade l’Ajuntament. València canvia pel clima! està organitzat pel Servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València i les fundacions València Clima i Energia i Las Naves.

COMPARTEIX:
TW - FB