València comparteix els seus avanços en mobilitat urbana i seguretat viària amb una delegació d’estudiants holandesos

10 de abril de 2019
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Dins del projecte europeu Suits, participa a nivell local l’Ajuntament de València, el centre d’innovació Las Naves i ITENE per a ajudar a desenvolupar estratègies que milloren l’actual Pla de Mobilitat de la ciutat, així com plans formatius.
  • El grup holandés ha visitat la sala de control de trànsit de Tabacalera, veient en directe com la tecnologia contribueix a incrementar la seguretat viària, a gestionar millor el trànsit i a disminuir el temps de reacció davant emergències i accidents.

Una delegació formada per 20 estudiants de segon any de desenvolupament espacial i gestió del transport de la universitat de ciències aplicades “Windesheim Flevoland” dels Països Baixos, Holanda, han visitat aquest matí les instal·lacions municipals de Tabacalera acompanyats per personal de l’Ajuntament de València i del centre d’innovació Las Naves.

La visita europea ha començat amb una xarrada a la sala de control de trànsit impartida per funcionaris municipals que han explicat detalladament les innovacions tecnològiques que presenta aquest servei i que l’ha consolidat com un referent a nivell nacional i internacional.

Durant el recorregut per les instal·lacions municipals, el tècnic de mobilitat de Las Naves, Ángel Navarro al costat de la tècnic d’ITENE, Mireia Calvo, han fet una xerrada per a donar a conéixer detalladament a la delegació holandesa el projecte europeu SUITs, que té com a finalitat dissenyar nous procediments que ajuden a millorar l’eficiència del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de València, així com l’intercanvi de sinergies entre les ciutats europees participants.

El grup universitari s’ha mostrat molt interessat a conéixer els beneficis que tindria per a la ciutat l’aconseguir millorar l’eficiència del PMUS actual, entre altres qüestions, ajudaria a implementar mesures de mobilitat més sostenibles tant a nivell individual com públic, “la qual cosa ajudaria a reduir l’emissió de CO2 de la ciutat, la congestió de trànsit i incrementar la seguretat viària” entre altres aspectes claus, ha explicat Navarro.

Així mateix, Calvo i Navarro han posat en relleu el pes que té dins del projecte la capacitació o formació del personal municipal per a ampliar els seus coneixements i millorar la presa de decisions a l’hora de promoure polítiques de mobilitat sostenible.

Projecte europeu SUITS

El projecte SUITS (Supporting Urban Integrated Transport Systems: Transferable tools for authorities) pertany al programa europeu H2020 “Mobility for Growth 2015” i té una durada estimada de 48 mesos. A més de l’Ajuntament de València i el centre d’innovació Las Naves, participa també com a soci local l’Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (ITENE). A nivell europeu en el projecte participen també entitats i empreses d’Itàlia, Portugal, Regne Unit, Grècia, Lituània, Alemanya, Bèlgica i Irlanda.

Més informació: www.suits-project.eu

Veure fotos ací

COMPARTEIX:
TW - FB