Entrada principal de La Harinera

València col·labora amb Madrid per a impulsar la indústria del videojoc

8 de maig de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La ciutat acull l’esdeveniment de networking per a professionals del videojoc “El Tardeo de Madrid in Game”, que se celebrarà en la Farinera el 9 de maig
  • Participarà l’influent Pelle Lundborgh, fundador de Nordic Games, com a ponent convidat a esta iniciativa, que ja és una referència en l’àmbit nacional

L’Ajuntament València juntament amb el de Madrid han organitzat l’esdeveniment de networking per a professionals del videojoc “El Tardeo de Madrid in Game”, que se celebrarà dijous que ve, 9 de maig, a les 18:00 hores, en la Farinera. Es tracta de la seua primera col·laboració després que el consistori de València haja entrat a formar part de Madrid Game Clúster com a soci col·laborador, una associació publicoprivada formada per més de 70 empreses promoguda per l’Ajuntament de Madrid l’any 2021.

En el marc de l’estratègia Valencia Innovation Capital, l’Ajuntament de València aposta per impulsar el potent sector del videojoc i els esports electrònics (eSports) local, format per destacats professionals, importants empreses, escoles de prestigi i estudis internacionals (Encom, ESAT, 2K, etc) per a posicionar la ciutat com hub tecnològic internacional i transformar l’economia. Per a això, es treballa en acords com este amb l’Ajuntament de Madrid, amb el qual es compartix objectius.

Este esdeveniment de xarrades i networking per a professionals del gaming, compta en esta edició amb un convidat d’excepció, Pelle Lundborgh, l’influent fundador de Nordic Games. En la seua xarrada, “Aprenentatges després de 25 anys en la indústria europea del videojoc”, repassarà la seua trajectòria en el sector des de l’empresa que va ser l’origen d’altres firmes importants com THQ Nordic o Embracer Group, fins a l’actualitat.

A més, en l’esdeveniment també participaran els regidors d’Innovació de València, Paula Llobet, i de Madrid, Ángel Niño, que explicaran els detalls d’esta col·laboració i les perspectives de futur d’este sector estratègic per a l’economia de totes dos ciutats.

La segona part de la jornada se centrarà en el networking amb la finalitat de buscar sinergies, enfortir la xarxa de contactes i originar noves oportunitats de negoci. Així mateix, els apassionats dels videojocs tindran la possibilitat de jugar i de conéixer de primera mà les instal·lacions de València Game City i els projectes que albergarà pròximament.

Respecte a la col·laboració entre els ajuntaments, Llobet ha explicat que “tindrà un efecte multiplicador per als nostres ecosistemes perquè junts aconseguirem grans coses. Este tardeo gaming serà un dia de celebració per al nostre projecte València Game City”.

En este sentit, la regidora d’Innovació ha assenyalat que “hem començat amb força perquè ja s’han sumat 30 empreses al projecte i esperem arribar a 60 empreses l’any vinent. L’objectiu és sumar a tots els agents de l’ecosistema local, nacional i internacional possibles, per a impulsar la indústria del videojoc, millorar la nostra visibilitat i posicionar-nos com un lloc atractiu a escala internacional per a les empreses del sector, els professionals, el talent i els esdeveniments”.

Per part seua, Ángel Niño ha indicat que “esta trobada posa de manifest els avanços en l’aposta per la indústria del videojoc per part de Madrid i altres ciutats espanyoles que creen en l’economia del futur. Estes noves vies de col·laboració després de l’adhesió de l’Ajuntament de València al Clúster del Videojoc de Madrid representen desbloquejar el següent nivell”.

València Game City

València Game City és la iniciativa de l’Ajuntament de València, emmarcada dins de l’estratègia d’innovació Valencia Innovation Capital, dissenyada per a consolidar i potenciar la ciutat com un hub líder en la indústria del videojoc i eSports. Per a això es proposa com a objectius enfortir la indústria local, fomentar la innovació i l’educació, promoure el turisme i la cultura, impulsar el desenvolupament tecnològic, fomentar la inclusió i el desenvolupament social.

Madrid in Game

Madrid in Game, iniciativa de l’Ajuntament de Madrid, és l’aposta del consistori de la capital per la indústria del videojoc i la ludificació sota els pilars estratègics del Madrid Game Clúster i el Campus del videojoc. Situat a casa de Camp, aglutina en quatre pavellons un espai físic-virtual de 3.000 metres quadrats centrats en el desenvolupament, els eSports i un pavelló per a esdeveniments. Un dels pavellons, el Development Center de Madrid in Game, acull el Start IN Up Program, l’acceleradora d’empreses de videojocs més ambiciosa d’Europa que actualment acull 58 empreses.

Des del seu inici el març de 2023 i després de dotze lliuraments de l’esdeveniment, “El Tardeo de Madrid in Game” s’ha convertit en una cita ineludible al Campus del videojoc de Madrid per als professionals del sector del videojoc de Madrid. Per les seues xarrades han passat empreses tan importants com Epic Games, Riot Games, MercurySteam, Tequila Works, Electronic Arts, GiantX o perfils destacats com Óscar Cañellas ‘Mixwell’ o els actors de doblatge Claudio Serrano i Mario García.

COMPARTEIX:
TW - FB