‘València Canvia Pel Clima’, un mes d’activitats contra el canvi climàtic

15 de octubre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Entre hui 15 d’octubre i fins a l’11 de novembre, s’organitzaran tallers, conferències i activitats per a tots els públics que buscaran conscienciar sobre la lluita contra el canvi climàtic.
  • A més, es reorganitzaran les funcions i nomenclatures de la Fundació del Canvi Climàtic, que passarà a dir-se València Clima i Energia
  • València Clima i Energia i el centre d’innovació Las Naves són els organitzadors de ‘València Canvia Pel Clima’

La regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic ha presentat «València canvia pel clima». Una iniciativa en la qual, entre hui 15 d’octubre i fins a l’11 de novembre, s’organitzaran tallers, conferències i activitats per a tots els públics que buscaran conscienciar sobre la lluita contra el canvi climàtic.

El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Roberto Jaramillo, ha anunciat el llançament de la iniciativa «València canvia pel clima». Des d’este 15 d’octubre fins al pròxim 11 de novembre, l’Ajuntament organitzarà diferents activitats, conferències o tallers en les quals es donaran a conéixer algunes iniciatives concretes per a fomentar la lluita contra el canvi climàtic, especialment a nivell local. Seran quasi 30 activitats. Cinefòrums, tallers sobre eficiència, conscienciació, autoconsum, etcètera.

Durant este pròxim mes, València acollirà, entre altres coses, elsbioblitzde Benicalap i Marxalenes, la jornada final del projecte ProSumE, la jornada de Els Municipis canviem pel Clima o diversos treballs amb col·legis per a transformar els hàbits dels xiquets i xiquetes, A més, es posarà la primera pereta de la futura Oficina de l’Energia i es remodelarà el treball que s’estava duent a terme en l’Observatori del Canvi Climàtic. «S’ha canviat l’empresa que ho porta i li estem pegant la volta al contingut», ha afirmat Jaramillo.

«Tot este projecte es va generar a força de reunions amb la societat civil, ONG, institucions d’investigació, universitats, pimes, cooperatives… Tot sempre lligat a l’economia solidària i circular, amb la intenció de mantindre eixa visió de l’Ajuntament amb una transició energètica justa i equitativa», ha indicat.

La iniciativa culminarà el diumenge 11 de novembre amb el tancament de la Plaça de l’Ajuntament de València en un gran acte “lúdic i divulgatiu” que porta per títol ‘La plaça canvia pel clima’ i on es donaran la mà activitats d’àmbits tan diversos com l’alimentació ecològica i de proximitat, l’eficiència energètica, les energies renovables o la reducció de residus sòlids.

VALÈNCIA CLIMA I ENERGIA I L’OFICINA DE L’ENERGIA

Una altra de les novetats és la reestructuració de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic. En primer lloc, esta passarà a dir-se València Clima i Energia «per a evitar confusions» amb el propi Observatori del Canvi Climàtic (entitat dependent de la fundació, però diferent). En segon lloc, s’ha impulsat la creació de l’Oficina de l’Energia, el funcionament de la qual està previst per a la pròxima primavera. I en tercer i últim lloc, s’han actualitzat els logotips i colors de les tres organitzacions citades.

Amb el canvi de nom de la fundació es busca una nomenclatura «més concorde a l’activitat que es vol exercir», mentre que el canvi estètic servix per a donar una imatge més actual. «Es faran moltes més activitats i servicis. Se li dotarà de més contingut, especialment per als escolars perquè tinguen una millor informació», ha concretat. «S’utilitzaran els colors que s’usen en els mapes tèrmics, eines que usem els que treballem en este sector», ha afegit.

«L’Oficina de l’Energia serà un servei d’atenció ciutadana de cara a la transició energètica a València, un espai d’informació per al ciutadà, que disposarà d’informació sobre les factures, sobre energies renovables, subvencions, formació, estalvi energètic…», ha explicat l’edil. L’oficina estarà al carrer José María Haro.

Tot este procés de remodelació es porta des de l’Ajuntament, però es treballa en col·laboració amb les dues fundacions que depenen de la regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic (Las Naves i la fundació València Clima i Energia).

COMPARTEIX:
TW - FB