València aposta per la sostenibilitat i l’economia circular en el seu mobiliari urbà

20 de març de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’Ajuntament de València, a través de Las Naves, és soci del projecte europeu LIFE FUTURE que té com a objectiu fomentar la compra pública innovadora sostenible.
  • L’empresa valenciana CMPLASTIK ofereix solucions innovadores i sostenibles per al mobiliari de les ciutats mitjançant una filosofia d’economia circular, donant una segona vida reciclant els residus d’origen plàstic que han sigut retirats en abocadors.

Són molts els projectes que aquesta empresa està desenvolupant en les àrees de mobiliari urbà i vials, tant a nivell nacional com a internacional i que ja s’estan implementant de manera reeixida en diversos municipis. A nivell local, a València destaca especialment el mobiliari en l’entrada al Parc Natural de l’Albufera de València i el parc realitzat en la localitat de Carlet, en la qual s’ha instal·lat un parc de bancs realitzats amb un 20% de palla d’arròs.

Aquests bancs que la seua estètica imita la bandera tenen molts avantatges per al medi ambient en comparació als bancs tradicionals de fusta, ja que estan fets amb material 100% reciclat i 100% reciclable i perquè tant el manteniment com el cost és molt menor.

“Els nostres productes redueixen la petjada de carboni sensiblement ja que partim amb una matèria primera amb una petjada zero”, ha explicat el Cap de Departament Comercial i Medi ambient de CMPLASTIK, Agustín Pons.

Aquesta iniciativa és d’especial interès per al Ajuntament de València, que a través de Las Naves està immers en el projecte europeu “Life Future” per a millorar la presa de decisions en la compra pública innovadora de mobiliari urbà, desenvolupant una eina per a facilitar la selecció de mobiliari urbà sostenible en les seues licitacions.

Gràcies a aquests processos innovadors de reciclatge i d’economia circular, València pot tenir mobiliari urbà sostenible en molts àmbits diferents, com les passarel·les de fusta de la platja, els embornals, els carril bici, les papereres i molts altres més serveis.

En el projecte europeu FUTURE, coordinat per AIMPLAS, participen a més del Ajuntament de València, la UJI, l’AIJU, els socis europeus ACR+ i l’Ajuntament de Koprivnika (Croacia).

Més informació ací

Enllaç al butlletí informatiu ací

COMPARTEIX:
TW - FB