Fotografia d'un home major amb una assistent

València aplica la innovació per a fomentar la resiliència de les persones cuidadores

15 de gener de 2024
CATEGORIA:
Noticias
COMPARTEIX:
TW - FB

Invitació per a la xarrada Resil4Care sol·lucions innovadores per a cuidar a qui cuiden

 

  • L’esdeveniment “Resil4Care: Solucions innovadores per a cuidar als qui cuiden” se celebra demà dimarts 16 de gener a les 12.00 en Las Naves.
  • La sessió és oberta al públic i podrà seguir-se en streaming en aquest enllaç. Inscripció gratuïta ací.

A Espanya existeixen quasi 1,5 milions de persones dependents reconegudes, el 3% de la població, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), una xifra la tendència de la qual és a incrementar-se a nivell global i que ha fet que la Unió Europea pose el focus en les necessitats de les persones cuidadores.

En concret, un 80% de les persones que atenen no són professionals, amb un desequilibri de gènere notable, a l’ésser en la seua majoria dones de 45 a 64 anys.

Aquesta situació provoca un minvament en els ingressos econòmics, en la salut i en la qualitat de vida de les persones cuidadores, ja que el 80% es dedica a temps complet a cuidar a la persona pròxima.

La regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, ha explicat que “abordar la importància de les cures i generar un debat entorn de polítiques públiques més inclusives és un pas fonamental cap a una València més equitativa i resilient.”

Així mateix, l’edil ha recordat que aquest projecte està alineat amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més saludable gràcies a iniciatives innovadores que aporten solucions als desafiaments socials als quals ens enfrontem i “que sumen a la Missió Climàtica València 2030”.

Sota aquest focus, el centre d’Innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, porta treballant des de l’any 2022 en el projecte europeu Resil4Care, finançat pel programa Erasmus+ i que presenta les seues conclusions demà en un esdeveniment final amb assistència del consorci europeu.

En aquesta sessió es presentaran solucions innovadores i es donarà a conéixer com s’ha augmentat la resiliència de les persones cuidadores a través de recursos digitals, com per exemple, els grups de Facebook, en els quals les persones cuidadores poden compartir les seues experiències i preocupacions.

Els assistents a l’esdeveniment podran gaudir de les presentacions dels resultats del projecte, panells de diàleg amb professionals de les cures i moments de networking entre els assistents.

Resil4Care compta amb la participació de representants de cinc agents europeus, fonamentalment organismes públics vinculats als serveis socials d’Itàlia, Grècia, Eslovènia i Espanya. El total han participat 55 professionals de l’àmbit soci-sanitari.

COMPARTEIX:
TW - FB