Participants a la jornada Poblats Marítims tu Decideixes Com

València analitza innovacions amb perspectiva social impulsades en Poblats Marítims per a replicar en altres zones

12 de setembre de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’Ajuntament de València celebra en Las Naves el tancament del projecte MAtchUP en les jornades “Poblats Marítims. Tu Decidixes com”.
  • Paula Llobet destaca que esta iniciativa europea “és un exemple de com es pot aplicar la innovació i la tecnologia per a impactar positivament en la ciutadania”.
  • MAtchUP finalitza després de 6 anys en marxa, amb accions desenvolupades amb caràcter social en l’àmbit de la mobilitat, l’energia i les TIC.

Las Naves ha acollit hui les jornades “Poblats Marítims. Tu Decidixes com” en les quals l’Ajuntament ha celebrat el tancament del projecte MAtchUP, una iniciativa europea coordinada i impulsada a València amb la marca local “El Marítim Innova” per a impulsar accions innovadores amb perspectiva social.

En esta trobada, en el qual s’han reunit més de 50 persones de l’àmbit públic i privat, la regidora d’Innovació, Paula Llobet, ha destacat que este projecte europeu “és un exemple

de com es pot aplicar la innovació i la tecnologia per a impactar positivament en la ciutadania”. “La tecnologia no és la fi en si mateixa, només és el camí per a aconseguir els objectius”, ha afirmat; mentre que el coordinador del projecte, Ernesto Faubel, ha realitzat un balanç “positiu” de les accions desenvolupades en les diferents ciutats, i ha destacat “les fortaleses de treballar conjuntament amb més socis conjuminant àmbit públic i privat, la qual cosa confirma que l’enfocament ciutat intel·ligent i ciutat sostenible es fusionen perquè al final la ciutat intel·ligent és sí o sí sostenible”.

En aquest projecte la participació ciutadana ha sigut clau, així ho ha constatat Victoria Pellicer, tècnica d’energia de València Clima i Energia qui respecte a l’acció de finançament socialitzat “Las Naves Brillen” ha detallat que “hem aconseguit el 80% de la participació esperada de ciutadania, i d’aquest percentatge el 100% són persones que han fet una participació entre 100 i 2.000 euros”.

Amb aquestes dades, Pellicer ha incidit en la resposta positiva de la ciutadania en poder experimentar els beneficis d’invertir en renovables sense arriscar molt ja que només es requereix d’una xicoteta inversió.

Respecte a les TIC, Pau Arce, tècnic de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha ressaltat com en totes les accions s’han aplicat les TIC per a analitzar, recollir i visualitzar les dades. “És important mesurar ja que el que no es mesura no es pot millorar i el que no es millora, es degrada” ha destacat.

Durant la sessió han participat representants de l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), València Clima i Energia, Impacte, Rotary Wave, S.L, ETRA, i KVELOCE i de Las Naves.

Projecte Europeu MAtchUP

L’Ajuntament de València, amb el suport de Las Naves i de la Fundació València Clima i Energia, és l’entitat coordinadora del projecte europeu MAtchUP que va arrancar al novembre de 2017.

A més, el projecte ha comptat com a socis locals amb WITRAC, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Recerca i desenvolupament, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE) i Sènior Europa, S.L. (KVELOCE).

A nivell nacional també intervenen la Fundació CARTIF de Valladolid i la Fundació Tecnalia Research & Innovation de Sant Sebastià.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

 

COMPARTEIX:
TW - FB