Fotografia del Congres de Compra Pública d'Innovació celebrat a Río de Janeiro

València acull per primera vegada el V Fòrum Iberoamericà de Compra Pública d’Innovació i Innovació oberta

26 de juliol de 2023
CATEGORIA:
Compra Pública d'Innovació
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El V Fòrum Iberoamericà de Compra Pública d’Innovació (CPI) i Innovació oberta se celebrarà enguany a València del 20 al 22 de novembre.
  • L’esdeveniment se celebrarà en Las Naves i en la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV. Inscripcions ací: www.forocpi.com

València acollirà el mes vinent de novembre el V Fòrum iberoamericà de Compra Pública d’Innovació i Innovació oberta, que reunirà personal expert, investigador, professionals de l’àmbit públic de la innovació i contractació, així com persones d’entitats públiques i privades del sector de l’oferta tecnològica.

Aquest fòrum s’ha consolidat com el principal esdeveniment multisectorial en l’àmbit de la Compra Pública d’Innovació a nivell iberoamericà, després de l’èxit de les passades 4 edicions realitzades a Santiago de Compostel·la, Medellín, online i Rio de Janeiro, sent la futura edició la primera que es realitzarà a Espanya després del seu llançament en 2018.

Durant tres dies les persones assistents compartiran i discutiran sobre el disseny, implementació i desplegament de la Compra Pública d’Innovació i iniciatives d’innovació oberta en l’àmbit públic.

Aquest fòrum està organitzat per l’Ajuntament de València i pel centre d’innovació municipal, Las Naves, que compten amb la col·laboració de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València, el Banc interamericà de Desenvolupament, entitat promotora de la CPI a Llatinoamèrica, el Ministeri de Ciència i Innovació i l’Agència Gallega d’innovació-GAIN, entitat impulsora del Fòrum en 2018.

Aquesta nova edició combinarà els espais físics de la Ciutat Politècnica de la Innovació i Las Naves, generant un concepte de “Ruta de la CPI” al llarg dels 3 dies.

El primer dia versarà sobre les estratègies per a afrontar amb èxit i agilitat la Ruta de la #CPI, el segon dia aprofundirà sobre el que ve després de la Ruta de la #CPI i l’últim dia finalitzarà analitzant els nous mecanismes de finançament per a la #Ruta de la CPI en el canvi climàtic.

L’edició d’enguany, s’emmarca dins de les iniciatives de la Missió Climàtica València 2030, comptant amb un vector transversal del Fòrum relacionat amb el paper de la CPI en la lluita contra el canvi climàtic, així com la cerca de formes innovadores de finançament de la CPI enfocada a canvi climàtic.

Es posarà especial atenció en l’acostament de la CPI a la ciutadania, mostrant les seues bondats i resultats concrets reals que impacten en la millora de la qualitat de vida de les persones, per la qual cosa es projecten visites físiques on s’estan instal·lats prototips de projectes desenvolupats a través de CPI.

Es busca generar connexions de valor entre oferta i demanda, per a això s’han definit espais per a presentació de solucions i projectes realitzats per entitats públiques d’investigació o empreses privades en relació amb 6 grans àmbits de transició ecològica en entorn urbà: Mobilitat, Energia Edificació, Adaptació i Resiliència, Economia Circular i renaturalització.

També es posarà l’accent a celebrar el camí recorregut fins al moment, per a reconéixer la valentia de les persones que s’han atrevit i es continuen atrevint a impulsar la CPI a Iberoamèrica, per la qual cosa es llançaran els premis #actitudCPI, #estrategiaCPI i #proyectoCPI

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

 

 

COMPARTEIX:
TW - FB