Fotografía de una de les sesions de la pasada edició de Emergents

València acull la VI edició d’Emergents 2023 centrat en la digitalització sostenible

3 de novembre de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El projecte Metaclima 2030 transformarà el barri de la Petxina en un metaverso per a lluitar contra el canvi climàtic.
  • L’esdeveniment, organitzat per AECTA servirà de marc per a presentar el projecte Metaclima 2030 en el qual han participat empreses sòcies de l’entitat
  • Aquesta edició, que se celebrarà el pròxim 8 de novembre en Las Naves, comptarà amb tecnòlegs, empresaris i consultors que abordaran la implicació entre digitalització i sostenibilitat per a l’optimització de recursos, eficiència i millores

València acollirà el pròxim 8 de novembre la VI edició del Congrés de Tecnologies Emergents per a Ecosistemes 4.0, que enguany incideix en la implicació i relació de la digitalització amb la sostenibilitat per a l’optimització de recursos, eficiència i millores, tant en organitzacions, empreses i societat.

Emergents 2023, sota el títol “Digitalització i sostenibilitat”, ha sigut organitzat per l’Associació Empreses de Tecnologia, Consultoria i Innovació de la Comunitat Valenciana (AECTA) i compta amb el suport de Ajuntament de València, Missions València 2030, Las Naves, València Activa i CIMPA PLM Services España.

Aquesta edició, compta amb més de 25 experts en innovació, transformació digital, sostenibilitat i consultoria que abordaran, a través de ponències individuals i sis taules de debat, qüestions com la vinculació entre transformació tecnològica i sostenibilitat, humanització de la IA, ciberseguretat o bessons digitals com a catalitzadors de la sostenibilitat.

Paula Llobet, regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions de l’Ajuntament de València, ha explicat que “esdeveniments com aquest són imprescindibles per a entendre com la innovació i la sostenibilitat han d’anar de bracet. Des d’Europa han marcat el pas per a iniciar la transformació verda i digital, i a la ciutat de València estem treballant per a ser referents en eixos àmbits”.

En Emergents 2023, a més s’abordaran qüestions com la guerra híbrida, la sostenibilitat, l’impacte de les diferents normatives europees en les empreses del teixit empresarial de la Comunitat, els reptes que planteja la formació de tecnologies emergents per a assegurar un futur sostenible o tecnologies per a processos eficients i sostenibles.

Projecte Metaclima 2030

En aquest marc, a més es donarà a conéixer el projecte Metaclima 2030 desenvolupat per diferents empreses sòcies de AECTA. El projecte té l’objectiu de prototipar en un espai virtual o metaverso el barri de la Petxina de la ciutat de València perquè veïns, comerços, empreses, edificis públics i agents de l’ecosistema puguen bolcar les dades de petjada de carboni, contaminació o reciclatge. I d’aquesta manera es puguen consultar els indicadors d’emissions per a veure com s’avança en el compliment del compromís de neutralitat climàtica, fixat per a l’any 2030, mitjançant informació real.

En paraules de la presidenta de AECTA, Nuria Lloret “volem que el Congrés siga un espai en el qual es parle de com s’està innovant i com la tecnologia dona suport als processos d’innovació que produeixen millores, tant per a les organitzacions, les empreses i la societat com la sostenibilitat”.

“En una sola jornada les persones que acudisquen a la VI edició del Congrés de Tecnologies Emergents es podran portar una completa radiografia de qüestions que són molt importants per a la innovació de les companyies i la sostenibilitat d’una manera transversal”, explica Nuria Lloret.

 

COMPARTEIX:
TW - FB