València acull els millors treballs de tipografia del món de la mà d’ADCV i Las Naves

30 de juny de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) organitza l’exhibició de l’edició 66 de la mostra del Type Directors Club de Nova York (TDC), que recull més d’un centenar de treballs de tot el món premiats en 2020 per la seua excel·lència i innovació en tipografia.
  • L’exposició, promoguda per Las Naves, pot visitar-se de l’1 de juliol al 27 d’agost i es complementa amb unes jornades que reuniran professionals i estudis d’Espanya rellevants en l’àmbit tipogràfic, els dies 7 i 8 de juliol.
  • La mostra s’inaugura l’1 de juliol a les 19:00 hores.

València serà seu de la millor exposició mundial de tipografia, des de l’1 de juliol fins al 27 d’agost. L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) és l’entitat amfitriona de la ‘TDC 66’, ‘The World’s Best Typography’, mostra que recull una selecció dels treballs tipogràfics premiats en l’edició 66ª del Concurs Internacional del Type Directors Club (TDC) de New York, principal referent mundial en aquesta disciplina del disseny. La mostra, promoguda pel centre d’innovació Las Naves, es complementa amb unes ‘Jornades de tipografia’, previstes per als dies 7 i 8 de juliol, en les quals participaran professionals referents nacionals en aquesta matèria.

Els premis anuals del Type Directors Club reconeixen l’excel·lència i la innovació tipogràfica, al mateix temps que mantenen un compromís continu amb l’art, l’artesania i el disseny. Cada any, es duu a terme una selecció d’entre els treballs internacionals premiats i s’organitza una exposició col·lectiva internacional itinerant, que, després d’arrancar a New York, recorre diverses ciutats d’Amèrica, Àsia i Europa.

La mostra que arriba a València reuneix 105 peces, en dues categories, ‘Communication Design’ i ‘Typeface Design’, que inclouen des de disseny de tipografies a disseny editorial, embalatge, cartelleria, publicitat, disseny experimental i treballs d’estudiants que han sigut triats sota criteris de qualitat tipogràfica per un jurat internacional.

“Amb aquesta exposició, tots els amants de la tipografia tenim l’oportunitat de gaudir del millor d’aquest àmbit en el panorama actual. Durant molts anys, la Comunitat Valenciana ha estat en el centre del mapa mundial en aquesta disciplina, gràcies al Congrés Internacional de Tipografia, organitzat durant set edicions per la ADCV, i a dissenyadors referents valencians que han format part del selecte Club TDC. Amb l’exposició i les jornades, donem continuïtat a aquest treball, que es complementarà amb altres accions en el futur”, subratlla Ángel Martínez, president de la ADCV.

Marta Chillarón, directora de Las Naves, ha expressat la clara “aposta del centre d’innovació en sectors com la cultura, i el disseny en particular, col·laborant amb iniciatives com el Pechakucha Night i les jornades d’Innovació i disseny social organitzades per ADCV. A més, a part d’acollir l’exposició, Las Naves albergarà la setmana que ve les jornades de tipografia, que es podran seguir a través de streaming pel nostre canal de Youtube”.

En les ‘Jornades de tipografia’, que se celebraran les vesprades del 7 i el 8 de juliol, participaran Nacho Lavernia i Javier Mestre (de la EASD València) al costat de Pedro Arilla, Laura Meseguer, Rubén Chumillas, Sebastián Alós i Rafael Jordán (autors de la premiada tipografia de ‘Las Naves Condensed’), Estudi Fase, Marta Cerdà i Melani Lleonart.

La identitat gràfica de l’exposició i les jornades ha sigut desenvolupada per Estudio Nueve, soci d’ADCV, i en la seua organització, han col·laborat, també, EASD València, Món Gràfic i l’Escola Bau Barcelona.

Una comunitat professional global

Type Directors Club va nàixer en 1946, amb l’objectiu de “crear aliances i donar suport al creixement d’una comunitat professional que comparteix la idea que la tipografia genera cultura i la cultura genera tipografia”. L’entitat duu a terme diferents accions anuals, orientades a posar en valor la importància de la tipografia en qualsevol treball de comunicació visual, tant en mitjans impresos com en pantalla, donar a conéixer l’ofici de tipògraf i brindar-li reconeixement i donar suport a la formació i desenvolupament de nous talents en aquesta matèria. Entre elles, convoca els seus Premis TDC.

En la 66 edició d’aquests guardons, d’entre les milers de candidatures rebudes, el jurat va reconéixer els treballs de 251 professionals i estudiants, de 56 països.

Entre els professionals que han sigut reconeguts en les 66 edicions dels Premis Type Directors Club, hi ha diversos dissenyadors valencians, com Ibán Ramón, Dídac Ballester, Nacho Lavernia o Pepe Gimeno (que és membre del Type Directors Club, que ha dedicat exposicions individuals als seus treballs).

COMPARTEIX:
TW - FB