València acollirà la VI edició de Innpulso Emprende que reunirà 83 ciutats espanyoles

11 de juliol de 2022
CATEGORIA:
Emprenedoria
Missions València 2030
Sostenibilitat
INFORMACIÓ:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ La ciutat de València acollirà el pròxim 14 d’octubre la VI edició de Innpulso Emprende, esdeveniment anual més representatiu de la Xarxa Innpulso en el qual els alcaldes i les alcaldesses de la xarxa es donen cita amb les persones emprenedores i les empreses més innovadores de les seues municipis.

/ Les bases per a participar pots consultar-les ací.

L’elecció de València ha sigut gràcies al posicionament de la ciutat com a referència nacional i internacional en matèria d’emprenedoria i per comptar amb un dels ecosistemes més dinàmics i amb major potencial de creixement. Tal com explica Borja Sanjuan, tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, “iniciatives com VIT Emprende, la plataforma VLC Tech City o l’enclavament de la Marina han contribuït de manera notable al fet que València siga la ciutat espanyola amb més startups per càpita i al fet que siga pol de retenció i atracció de talent. De fet, segons dades recents, la inversió en empreses emergents es va multiplicar en el primer semestre de l’any fins als 53,9 milions a València, la qual cosa suposa un creixement del 312%.”

Així mateix, la ciutat també ha sigut triada com a amfitriona d’aquest esdeveniment pel treball realitzat des de l’Ajuntament amb la Missió Climàtica València 2030, la qual convertirà en sols uns anys a l’urbs en una ciutat climàticament neutra. Un objectiu que també persegueix la Unió Europea en la seua primera missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres abans de 2030», per a la qual ha seleccionat recentment també a València com una de les 100 ciutats d’Europa que serà model a seguir per la resta.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, ha explicat que “és una notícia important que aquest esdeveniment de la Xarxa Innpulso se celebre a la nostra ciutat. Un fòrum per a polítiques locals innovadores. És un reconeixement al treball realitzat des del servei d’Innovació i el centre d’innovació Las Naves per a posar en marxa l’estratègia d’innovació Missions València 2030 fa un parell d’anys, i de la implicació de l’Ajuntament i moltes de les seues regidories en la primera missió, la climàtica”.

La Xarxa Innpulso persegueix un model productiu sostenible, reconeix i impulsa les actuacions que en matèria de ciència i innovació realitzen les administracions locals, i fomenta la col·laboració entre els ajuntaments que formen part d’ella, com València des de 2012. La setmana passada la Xarxa va celebrar el seu Ple Anual en una jornada presidida per la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, que va destacar la importància de la I+D+I com a vector de transformació de les ciutats per a augmentar el benestar dels seus ciutadans en una jornada marcada pel X aniversari de la Xarxa.

Cadascuna de les 83 ciutats de la Xarxa Innpulso podrà participar en la jornada presentant, de la mà del seu alcalde o alcaldessa, a una empresa o projecte emprenedor l’estratègia del qual estiga alineada amb els valors i objectius de la missió europea de Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres.

Podran participar en l’esdeveniment aquelles pimes, micropimes, startups i projectes en desenvolupament amb un alt component d’innovació i un ambiciós pla de creixement, que estiguen alineades amb la missió europea de Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres “100 Climate-neutral Cities by 2030 – by and for the Citizens” impulsada per la Comissió Europea. És a dir, els projectes presentats han de basar la seua estratègia en valors com la millora de la qualitat de vida de les persones, la reducció de les emissions i el consum energètic, la millora de la salut, la cura del medi ambient, la digitalització, l’economia circular, etc.

Les empreses i projectes de la Xarxa Innpulso que participen en la trobada, l’antiguitat de la qual no pot ser superior a tres anys, podran optar a dues distincions: una com a projecte més innovador en l’àmbit de la Innovació Social i Urbana i un altre com a projecte més innovador en la categoria d’innovació tecnològica. S’oferirà també un esment especial a l’empresa o projecte més influencer que major interacció aconseguisca en xarxes socials.

A més, les empreses i projectes participants tindran l’oportunitat de mostrar els seus productes i serveis en un estand propi de la Xarxa Innpulso durant les celebracions del VLC Startup Market del cap de setmana del 15 i 16 d’octubre, una fira d’emprenedoria que converteix la plaça més emblemàtica de la ciutat en un formiguer de creativitat, innovació i tecnologia. Un punt de trobada de startups i ciutadania que succeeix en la plaça de l’Ajuntament de València, on es mostra i es posa en valor el treball de les persones emprenedores i les empreses tecno-lògiques.

Scheduled Emprenedoria Missions València 2030 Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB