Fotografia dels participants a l'edició anterior de Bigban Investors Congress

València acollirà a la tardor el BIGBAN Investors Congress, la trobada referent d’inversió privada en startups

20 de maig de 2024
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La Junta de Govern ha aprovat este divendres el texto de l’acord de col·laboració amb l’entitat BIGBAN Angels per a la celebració d’esta trobada internacional
  • València serà la seu de la desena edició d’este congrés, que és un punt de trobada dels principals actors de l’ecosistema inversor
  • L’Ajuntament de València participarà en l’organització de la trobada amb una aportació de 80.000 euros

València serà la seu, el pròxim mes de novembre, del 10é BIGBAN Investors Congress, la trobada referent d’inversió privada en empreses emergents, que es planteja com un punt de reunió entre els principals actors de l’ecosistema inversor, com ara Business Angels, empresaris, Family Offices i Corporates.

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres el text de l’acord de col·laboració a signar entre l’Ajuntament de València i BIGBAN Angels per a la realització a València del BIGBAN Investors Congress 2024 i la posada en marxa d’accions de foment de l’emprenedoria innovadora i tecnològica valencià. Es tracta d’una iniciativa que es planteja com un espai d’oportunitats per a connectar amb inversors de tot el món, aprendre sobre les últimes tendències del mercat i descobrir noves oportunitats d’inversió.

Durant la sessió de la Junta, s’ha autoritzat una subvenció nominativa per part de l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Innovació, Tecnologia, Agenda Digital i Captació d’Inversions, per al desenvolupament d’este conveni de 80.000 euros.

Per la seua banda, l’associació BIGBAN Angels, assumix una sèrie d’obligacions de col·laboració amb l’Ajuntament de València en diferents àrees: en relació al programa d’acceleració (vertical Gobtech), l’entitat col·laborarà en la identificació i selecció de deu startups que participaran en el programa; aportarà know-how (coneixement i habilitats pràctiques) i formació en matèria d’inversió i governança a les startups participants, i prendrà part com a jurat en la jornada final del programa.

Pel que respecta al fons d’inversió públic-privat, l’entitat es compromet a col·laborar en la identificació i selecció de deu empreses emergents en ronda de finançament, contribuir en la difusió d’un fòrum d’inversió (convocatòria a persones inversores), i col·laborar de manera activa en la construcció de l’instrument d’inversió. En l’apartat de subvencions i premis, el paper de l’entitat BIGBAN Angels serà participar com a jurat en els Pitches (presentacions) i sessions de defensa.

Quant a les accions promogudes per la fundació Las Naves en relació amb la inversió en empreses emergents, BIGBAN Angels cooperarà en la comunicació i difusió del congrés en xarxes socials, i efectuarà un suport formatiu a persones emprenedores, que es concretarà en dos àrees: ajuda en dinamització amb l’organització d’una jornada de formació per a emprenedors emmarcada dins del programa Erasmus + (Business Angels Knowledge for entrepreneurs); i suport formatiu en matèria d’inversió en startups enfocat a entitats i projectes que resolguen reptes orientats amb la Capitalitat Verda Europea. Finalment, l’entitat oferirà suport formatiu sobre inversió en startups a través d’una enquesta estructurada (BIGBAN School) per a l’equip executiu i personal de Las Naves.

El congrés es realitzarà els dies 20 i 21 de novembre sota el lema “Coneix, Connecta, Coinvierte”. En les anteriors edicions, esta trobada internacional ha comptat amb la participació de 350 speakers (persones oradores), més de 30 Inversors, més de 400 corporacions de fins a 15 nacionalitats. Entre les persones ponents que participaran en esta edició, s’han confirmat noms com Ludovic Ulrich, de Microsoft; Natalia Olson-Urtecho, de Silicon Valley Fòrum; María Merry del Val, de MJ Hudson; o François Derbaix, d’Indexa Capital, entre molts més.

COMPARTEIX:
TW - FB