València acoge la Asamblea General del proyecto europeo MixMatters impulsando la valorización de residuos biológicos mixtos 

7 de juny de 2024
CATEGORIA:
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Les 18 entitats que integren el consorci europeu MixMatters es van reunir a València els dies 4 i 5 de juny per a celebrar la seua assemblea general, marcant el primer any d’aquest innovador projecte
  • La trobada va tindre lloc en Las Naves, instal·lacions de la Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Promoció Estratègica, el Desenvolupament i la Innovació Urbana, soci del projecte i des d’on desenvolupa l’estratègia València Innovation Capital

Aquesta assemblea general celebrada en Las Naves va servir com una plataforma per a revisar els avanços realitzats i planificar els pròxims passos.

MixMatters, liderat per AINIA, cerca transformar els residus biològics mixtos, que anualment sumen 113 milions de tones a la Unió Europea, en recursos valuosos mitjançant una solució integrada i versàtil. Aquesta solució inclou una unitat modular de separació i un hub de valorització adaptat al tipus de residu. L’objectiu és evitar que aproximadament el 75% d’aquests residus acaben en abocadors o incineradors.

Durant l’assemblea, els participants van realitzar un repàs exhaustiu de les activitats desenvolupades durant el primer any del projecte. També es van dur a terme sessions paral·leles on es van definir les pròximes accions a seguir per a continuar avançant en la missió de MixMatters. Un dels moments destacats va ser la visita a Mercavalència, un dels llocs on es durà a terme una de les demostracions del Sistema Integrat. Aquest sistema està dissenyat per a millorar significativament la separació i valorització de residus biològics, optimitzant tant l’eficiència com la sostenibilitat del procés.

A més, l’assemblea va comptar amb la participació dels projectes Brilian i Ellipse, també finançats per la iniciativa europea Circular Bio-Based Europe (CBE). Aquesta col·laboració reforça els llaços entre els projectes i amplifica l’impacte de les seues activitats conjuntes.

MixMatters està cofinançat per la iniciativa conjunta Circular Bio-Based Europe (CBE) en el marc del programa europeu per a la innovació i investigació ‘Horitzó Europa 2021-2027’ (HE).

COMPARTEIX:
TW - FB