València, a l’avantguarda de la transformació urbana sostenible amb el projecte europeu MAtchUP

8 de novembre de 2017
CATEGORIA:
Energia
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

  • El projecte MAtchUP té com a objectiu implantar un model de regeneració urbana integral i sostenible mitjançant solucions innovadores en els sectors d’energia, mobilitat i TIC.
  • València, acollirà la reunió de llançament del projecte que se celebrarà en Las Naves des del 22 al 24 de novembre i al que assistiran representants de 28 socis de 8 països diferents.
MAtchUP (Maximizing the Upscaling and replication potential of high level urban transformation strategies) és un projecte de 60 mesos de durada finançat pel programa de la Unió Europea Horitzó 2020 que aborda el repte de la transformació urbana mitjançant l’ús de tecnologies innovadores en els àmbits de l’energia, la mobilitat i les TIC, amb la implicació directa de la ciutadania en el disseny de les seues futures ciutats intel·ligents.
MAtchUP durà a terme projectes pilot a gran escala en les ciutats de València (Espanya), Dresden (Alemanya) i Antalya (Turquia) que actuaran com a ‘pioneres’ i que tindran com a ciutats ‘seguidores’ a les urbs de Ostende (Bèlgica), Herzliya (Israel), Skopie (Macedònia) i Kerava (Finlàndia).
En les ciutats implicades es realitzaran actuacions concretes en els barris que tenen com a finalitat incrementar l’eficiència energètica, reduir les emissions de CO2, millorar la qualitat de l’aire de la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i la integració de les TIC.
Aquest projecte europeu atorga gran importància a aconseguir la creació de ciutats més intel·ligents i netes, urbs amb la suficient resiliència per a lluitar contra els efectes del canvi climàtic mentre segueixen oferint energia segura, sostenible i assequible. D’aquesta forma, MAtchUP es troba en harmonia amb els Planes d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Pla d’Acció per al Clima (SECAP) del Pacte dels Alcaldes.
A nivell nacional, aquest projecte liderat per l’Ajuntament de València a través de Las Naves, té com a socis a WITRAC, Universitat Politècnica de València (UPV),ETRA Investigación y desarrollo, Asociación Instituto Tecnológico de la Energía (ITE), Senior Europa, S.L. (KVELOCE), Fundación CARTIF, la Fundación Tecnalia Research & Innovation i l’Empresa Municipal de Transports (EMT).

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement No 774477.

COMPARTEIX:
TW - FB