VADEO, l’aplicació que denuncia punts negres d’accessibilitat 

27 de juny de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • VADEO 2.0 va ser una de les tres propostes guanyadores del concurs d’idees del Laboratori d’Accessibilitat Tecnològica de Las Naves.
  • Després de la presentació es donarà a conèixer la pròxima edició del concurs d’idees del Laboratori d’Accessibilitat Tecnològica que comptarà amb 45.000 euros en premis.

Passejar per la ciutat i trobar-te unes escales que impossibiliten el teu pas amb una cadira de rodes, intentar accedir a un mercat amb un carret de bebè i topar-te amb 10 graons… Són alguns dels problemes d’accessibilitat que es troba la ciutadania a València i als quals l’aplicació VADEO 2.0 vol donar solució.

VADEO 2.0 és una aplicació desenvolupada pel grup SABIEN, de la Universitat Politècnica de València i que va ser premiada en el primer concurs d’idees del Laboratori d’Accessibilitat de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València. Divendres que ve 29 de juny tindrà lloc la seua presentació en el centre de Juan Verdeguer.

“L’objectiu de l’aplicació VADEO és proporcionar informació sobre l’accessibilitat en l’entorn urbà, en aquest cas de la ciutat de València, però podria proporcionar informació de qualsevol ciutat ja que es basa en el servidor de mapes de Google Maps. L’aplicació VADEO permet d’una banda accedir a la informació de problemes d’accessibilitat que ha denunciat la ciutadania en alguna zona concreta i, per una altra, pots denunciar la mala accessibilitat en diferents espais, aportant informació com a imatges i geolocalización”, explica Zoe Valero, responsable del projecte en SABIEN-UPV.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, explica que “des deLas Naveses treballa perquè cap persona tinga limitacions diàries. El Laboratori d’Accessibilitat ja ha identificat com a reptes els següents: la millora del transport públic per a facilitar l’accés de les persones amb diversitat funcional, especialment de les persones amb discapacitat visual i auditiva i d’aquelles amb mobilitat reduïda; la facilitació de l’accés tant a les activitats culturals com als edificis públics que les acullen; i la millora dels sistemes d’informació i comunicació públics per a fer-los comprensibles i accessibles als col·lectius de persones funcionalment diverses”.

Segons Zoe Valero la participació de l’Ajuntament de València és fonamental en aquest projecte: “Guanyar el Laboratori d’Accessibilitat Tecnològica de Las Navessuposa una espenta a VADEO, que havia nascut de dos treballs de final de carrera i després convertit en un projecte de recerca. VADEO estava paralitzat perquè una vegada acabat el projecte de recerca no hi havia res que estiguera donant suport, cap Ajuntament que estiguera donant suport a aquesta aplicació. Ara, gràcies a Las Navesi l’Ajuntament de València hi ha un organisme públic que pot donar resposta a la informació que està generant la ciutadania. L’objectiu és crear una xarxa social isi no hi ha darrere un Ajuntament solucionant els problemes els ciutadans que aporten les dades tenen la sensació de que ningú els està escoltant”.

COMPARTEIX:
TW - FB