Una delegació de Singapur visita València per a intercanviar idees sobre Smart City

5 de juny de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Han intercanviat idees sobre la integració d’avanços en IoT, IA i Big Data per a potenciar la gestió urbana i millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.
  • Han visitat el complex La Harinera-Las Naves, el centre de control de la mobilitat, de la seguretat de la Policia Local i del cicle de l’aigua.

L’Ajuntament de València ha rebut durant el dia de hui la visita de representants del Smart Nation Group de Singapur. Aquesta visita significa una oportunitat notable per a l’intercanvi de coneixements i la col·laboració en l’àmbit de les tecnologies de les smart cities.

La delegació del Smart Nation Group de Singapur està especialment interessada a comprendre com s’han implementat amb èxit els estàndards FIWARE a València.

Paula Llobet, regidora d’Innovació i Captació d’inversions de l’Ajuntament de València, ha expressat que “compartim la visió d’innovació i sostenibilitat per a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i millorar les operacions de les empreses. A través d’aquesta associació, s’intercanviaran coneixements per a impulsar el desenvolupament urbà intel·ligent i enfortirem els llaços entre les nostres comunitats, promovent un futur més pròsper i connectat”.

Reconeguda com una de les ciutats intel·ligents líders a Europa, València ha aprofitat eficaçment les tecnologies FIWARE integrant avanços en IoT, IA i Big Data per a potenciar la gestió urbana i millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, així com les operacions de les empreses, transformant la ciutat en un motor de creixement.

L’equip de Singapur tenia com a objectiu obtindre coneixements més profunds sobre els programes de smart city de València i el seu futur full de ruta. Així mateix han pogut conéixer els beneficis clau que ha brindat la plataforma Smart City de la ciutat i com ha impactat positivament la vida diària dels ciutadans valencians.

La visita ha inclòs un recorregut pel centre d’innovació i living lab La Harinera-Las Naves de València, on han pogut conéixer l’estratègia d’innovació València Innovation Capital. Aquest centre serveix com un centre d’innovació digital on la ciutat col·labora amb empreses, en particular noves empreses, i el món acadèmic, al mateix temps que involucra als ciutadans en la cocreación de serveis innovadors. Aquesta col·laboració ha sigut fonamental per a transformar València en una capital d’innovació i iniciatives verdes.

A més, la delegació de Singapur ha visitat diversos centres de control de la ciutat de València, com el centre de control de la mobilitat situat en Tabacalera, la plataforma de smart city i serveis ciutadans, el centre de control de seguretat de la Policia Local o el centre de control del cicle de l’aigua. Ací, han sigut testimonis de primera mà de la plataforma VLCi Smart City en acció i han comprovat com s’utilitzen les solucions basades en FIWARE per a gestionar la infraestructura i els serveis de la ciutat de manera eficient.

Aquesta visita del Smart Nation Group de Singapur pretén ser un intercanvi productiu d’idees i millors pràctiques que contribuiran a l’avanç de les ciutats intel·ligents a nivell mundial.

València Innovation Capital

L’estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga el hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Aquesta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.

La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones.

COMPARTEIX:
TW - FB