Una delegació d’Hong Kong visita Las Naves per a conéixer de prop el projecte pilot d’Activage a València

4 de octubre de 2019
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Un total d’11 professionals xinesos procedents del govern, universitats i empreses d’aqueixa ciutat.
  • El regidor d’Innovació Carlos Galiana ha ressaltat la importància de l’intercanvi d’experiències per a enriquir el treball.

Aquest matí una delegació procedent d’Hong Kong s’ha reunit a Las Naves per a conéixer de prop el pilot que el centre d’innovació de l’Ajuntament de València està duent a terme a la ciutat dins del projecte Activage, en col·laboració amb altres entitats sòcies com Gesmed, Atenzia, Mysphera i Iniciativa Social Integral.

En la reunió també ha participat Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, qui ha ressaltat la importància d’aquest intercanvi d’experiències mútues. A més, un tècnic de Serveis Socials de l’Ajuntament de València els ha explicat els serveis per a persones majors, mentre que la tècnica responsable de Salut de Las Naves ha exposat com s’ha posat en marxa el pilot a la ciutat.
La delegació xinesa està formada per representants tant del govern, universitats, empreses i fundacions d’Hong Kong que treballen en tots els aspectes relacionats amb l’envelliment actiu. A més de conéixer a Madrid el projecte Activage en general, aquests professionals xinesos han volgut visitar Las Naves i el pilot que aquesta institució està duent a terme a València per millorar la qualitat de vida de les persones majors.

De fet, aquest pilot està beneficiant actualment a 1.500 persones, de les quals més de 500 són directament persones majors i en resta, les persones que cuiden d’elles.

Activage
El projecte pilot Activage està desenvolupat a València per Las Naves i l’Ajuntament de València, a més de les entitats Atenzia, Gesmed i Iniciativa Social Integral, -especialitzades en teleassistència, ajuda a domicili i altres serveis sociosanitaris destinats a persones majors- i Mysphera, desenvolupadora de la tecnologia del pilot.

Juntament amb València participen Madrid i Galícia, així com altres 6 ciutats i/o regions europees de França (Grenoble), Alemanya (Ober-Ramstadt), Grècia (Attica, Grècia Central i la regió de Macedònia), Itàlia (Emilia Romagna), Finlàndia (Espoo, Tampere i Turku) i el Regne Unit (Leeds).
Totes desenvolupen pilots dirigits a incrementar els anys de vida saludable i autònoma de la ciudadanía, amb impacte en la qualitat de vida, l’estalvi en el sistema de benestar social i la generación d’innovació local.

ACTIVAGE compta amb una dotació de 25 milions d’euros, dels quals 1’7 milions están asignados a València.

COMPARTEIX:
TW - FB