Una aplicació que garanteix la distància social guanya el primer premi del Col·lab Weekend 2020 de Las Naves

20 de setembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquesta App monitora la distància social en espais públics usant xarxes neuronals i visió artificial.
  • 50 persones, dividides en 10 equips, han estat durant tres dies desenvolupant projectes innovadors amb impacte social i mediambiental.
  • Les propostes presentades havien d’estar alineades amb l’estratègia ‘Missions València 2030’ de l’Ajuntament de València i Las Naves.

‘AI Vision’ ha obtingut el premi principal Fast track Pre-acceleració Col·lab en el Collab Weekend 2020, la segona edició del hackathon online promogut per l’acceleradora pública de Las Naves. Aquest guardó consisteix en un accés directe al programa de Pre-acceleració de Col·lab i inclou mentorización, espai per a desenvolupar el projecte, formació i visibilització. El programa està valorat en 12.000€, als quals se sumen 3.000€ més si la proposta guanyadora porta a la pràctica el projecte. També s’han entregat 3 accèssit, de 600 euros cadascun, per a ‘Impact-E’, ‘Patrimonio virtual’ i ‘Jibu-H₂O’.

Tal com ha assenyalat Carlos Galiana, regidor d’Innovació, “hui hem confirmat que ‘Missions València 2030’ és el viatge col·lectiu que havíem plantejat. Durant tres dies persones de diferents camps, edats i procedències han treballat per un destí comú: Fer de València una ciutat compartida, sostenible, saludable i emprenedora”.

Aquesta vesprada un jurat professional ha avaluat els projectes dels equips que han estat treballant durant el hackathon. Han valorat el treball desenvolupat per l’equip, el grau d’innovació de la solució proposada i l’impacte de la solució proposada sobre la qualitat de vida de la ciutadania o sobre l’entorn.

Aquest jurat ha estat format per Begoña Pastor (Strategic Partenariats and alliances manager en ÂNGELA IMPACT ECONOMY), Claudia Alfonso (cofundadora – Lavisible i mentora de Màrqueting i vendes en Las Naves), Catalina València (Community Lead & Events – KM ZERO Food Innovation Hub), Mauro Xesteira (responsable d’Emprenedoria Innovadora i Manager de Col·lab – Las Naves) i Asun Sanchis (Stakeholder relations de Col·lab – Las Naves).

‘AI Vision’, que passa a formar part del programa de Pre-acceleració de Col·lab gràcies al primer premi, consisteix en una App que monitora i controla la distància social en espais públics marcada pel Covid-19, avisant a la persona usuària de si es manté o no dins d’ella mitjançant l’ús de xarxes neuronals i visió artificial.

Les propostes que han obtingut, respectivament, els accèssits 1, 2 i 3 han sigut: ‘Impact-E’ i la seua eina SaaS per a avaluar, quantificar i prioritzar les polítiques energètiques urbanes; ‘Patrimoni virtual’, que proposa la digitalització del patrimoni cultural; i ‘Jibu-H₂O’, una alternativa intel·ligent i col·laborativa que potencia el consum de l’aigua de l’aixeta involucrant a ciutadania, organitzacions i sector cultural.

Projectes presentats

La resta de projectes presentats han sigut: ‘Family-Batch’, una aplicació que ofereix reptes d’exercicis divertits per a realitzar en família, així com plans nutricionals personalitzats. ‘Emprendiverso’, una incubadora de foment a l’emprendedurismo social. ‘Col·lectiu’, una xarxa col·laborativa per al magatzematge i el repartiment millorant la competitivitat de les empreses i reduint la seua petjada de CO₂. ‘Horta Viva by AbikeRevolution’, un projecte per a fer front al desafiament del relleu generacional de l’Horta valenciana, convertint la cadena alimentària en un sistema circular. ‘XarxaAPP’: una aplicació que posa en contacte directe a persones cuidadores professionals i persones dependents de manera ràpida i senzilla. I First Aid València’, una aplicació mòbil que ofereix ajuda per a persones en situació de vulnerabilitat que no saben a qui recórrer o creuen que sol·licitar ajuda a un servei oficial podria posar-los en perill.

COMPARTEIX:
TW - FB