Un total de 120 persones majors fràgils tindran un pla de salut personalitzat gràcies al pilot ValueCare

7 de abril de 2022
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • Comencen les primeres intervencions del projecte ValueCare que fomenta l’envelliment saludable mitjançant un pla de salut personalitzat.
  • Els pacients participants comptaran amb el suport de 35 professionals soci-sanitaris involucrats en el pilot a València.
  • Poden participar totes les persones majors de 65 anys amb un estat de salut fràgil pertanyents als centres de salut integrats en el pilot.

El projecte europeu ValueCare ha iniciat aquest matí la seua fase més important amb la primera intervenció en el centre de salut de Benimaclet de la mà d’un equip integrat per professionals de la medicina, infermeria, i treball social. Totes les persones que participen podran tindre el seu propi pla de salut personalitzat basat “en valor”, en estar dissenyat mitjançant decisions compartides amb el pacient.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que “si volem aconseguir una València més saludable hem de promoure polítiques d’envelliment actiu i saludable”. En aquesta línia l’edil ha destacat que amb la participació del consistori en ValueCare “demostraem el nostre afany per proporcionar una resposta integral, conjunta i coordinada a cada persona major amb fragilitat per a augmentar la seua qualitat de vida”.

En concret, en el pilot participen 35 professionals dels següents centres de salut: Alfauir, Benimaclet, Xile, República Argentina, Salvador Pau, Serradora I i Tavernes Blanques. Tots pertanyen al departament de salut hospital Clínic-Malvarrossa.

Aquest equip professional compta amb la informació obtinguda prèviament a través d’un qüestionari amb escales validades científicament que ajuden a avaluar les següents 4 necessitats: activitat física, nutrició, prescripció social i adherència a la medicació.

La pròxima fita del pilot està planificat per a maig. Gràcies a aquesta APP les persones usuàries podran rebre informació sobre nutrició, exercicis o hàbits saludables de manera personalitzada i recolzada per un professional. Per a totes aquelles persones que puguen veure’s afectades per la bretxa digital, ValueCare també contempla sessions grupals de formació i capacitació.

Consorci local ValueCare

El projecte compta amb els següents socis locals: el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, UVEG-Polibienestar i K-Veloce, així com amb la col·laboració de l’Hospital Clínic, la Fundació INCLIVA i l’Ajuntament de València a través dels serveis socials municipals.

Les persones interessades a participar en el pilot de València es poden informar a través del número de telèfon 667048253 o enviant un email a valuecare@lasnaves.com.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement. Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB