Imagen de uno de los momentos en los patios de Las Naves durante El Intercambio 2023

Tres idees creatives sobre el canvi climàtic, espais inclusius i filosofia vegana guanyen el hackathon creatiu de Brother i Las Naves

16 de maig de 2023
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB

VÍDEOS CASE AMB LES PROPOSTES GUANYADORES

FOTOGALERIA INTERCANVI 2023

/ Més de 150 estudiants de Brother Escola de Creatius s’han reunit aquest cap de setmana en el centre d’innovació de l’Ajuntament de València en una trobada creativa al servei de la innovació de la ciutat

“L’arròs ens mou” és el concepte de la proposta guanyadora del hackathon creatiu “L’Intercanvi 2023. Visca la mescla” de l’escola de creativitat Brother, celebrat el passat cap de setmana en el centre d’innovació Las Naves. L’equip va defensar una idea creativa basada a reutilitzar la palla de l’arròs de l’Albufera per a convertir-la en combustible i arribar a aconseguir el primer autobús de transport públic que es mou amb arròs. L’objectiu que es plantejaven ha sigut donar una segona vida a un producte que es descarta i evitar així les emissions de CO₂ que es produeixen per la seua crema cada any.

La segona idea guanyadora ha sigut la de l’equip que ha dissenyat la primera simbologia universal per a crear banys neutres. Una iniciativa que pretén oferir un espai segur per a les persones trans o de gènere no binari, víctimes d’agressions majoritàriament en els banys.

En tercer lloc, una acció per a analitzar i promoure el “veganisme” es va alçar amb el bronze. La proposta “Xe, ets vegà!”persegueix reconnectar amb l’hàbit i la tradició.

Els i les joves publicistes han rebut diferents encàrrecs dins dels models de ciutat que busca la primera missió aprovada i un dels eixos de la Capitalitat Verda Europea: ciutat saludable, compartida, emprenedora i sostenible. El jurat format per tot l’equip acadèmic de la xarxa d’escoles i personal de Las Naves han avaluat les dotze propostes per a espais inclusius, canvi climàtic, nòmades digitals, turisme intel·ligent i filosofia vegana 360º.

El centre d’innovació Las Naves podrà dur a terme una campanya amb les idees guanyadores en el hackathon creatiu de Brother.

COMPARTEIX:
TW - FB