Tornem Cultura i Sostenibilitat ampliarà el Festival Cridem Pel Clima en 2022 amb art visual i tallers gastronòmics

22 de desembre de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La primera edició de l’esdeveniment, celebrada en el Centre del Carmen el mes de novembre amb l’objectiu de conscienciar als participants sobre l’emergència climàtica, va aconseguir més de 2.000 assistents.
  • Aquesta trobada ha sigut la “prova pilot” del model d’esdeveniments sostenibles de Tornem, que integra criteris i pràctiques respectuosos amb l’entorn en tots els aspectes de l’organització i gestió.

Tornem Cultura i Sostenibilitat ha començat ja a treballar en la segona edició del Festival Cridem Pel Clima, esdeveniment cultural multidisciplinari que té com a objectiu conscienciar als participants sobre l’emergència climàtica, després de l’èxit de la primera convocatòria, que va reunir més de 2.000 persones en el Centre del Carmen de Cultura Contemporània (CCC) de València entre el 12 i el 19 de novembre. La startup planeja ampliar l’oferta de continguts en l’edició de 2022, amb noves propostes musicals, una convocatòria d’art visual, tallers gastronòmics i un ‘slow fashion market’.

“La realització de la segona edició es desenvoluparà basant-se en tot el treball i investigació realitzada fins al moment, potenciant els punts forts del festival, redirigint els punts febles i amb una intenció de cerca de noves idees i projectes per a continuar com a impulsor i referent en l’organització d’esdeveniments sostenibles en la Comunitat Valenciana, així com laboratori d’idees i projectes”, detalla Isa Greses, responsable de Comunicació de Tornem.

Tornem és una de les empreses accelerades en la cinquena edició de programes de Col·lab, acceleradora pública de projectes d’innovació social i mediambiental de Las Naves, després de participar en el programa de ‘Pre-Acceleració’. Centra la seua proposta a desenvolupar esdeveniments sostenibles, ajudar a tota mena d’entitats a minimitzar la petjada dels seus esdeveniments, a més de dur a terme activitats d’educació ambiental i noves formes de comunicació per a sensibilitzar i conscienciar.

Cridem Pel Clima ha sigut impulsat al costat del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Música, cinema, teatre i art han sigut els vehicles per a conscienciar als participants, professionals, col·lectius ambientalistes i ciutadania, sobre l’emergència climàtica. La trobada va comptar amb experts nacionals i internacionals en aquest àmbit i del món de la cultura, amb diverses taules redones i espais per a la participació ciutadana.

La startup considera aquest esdeveniment com una “prova pilot” de la seua proposta, en la qual ha integrat diferents criteris i pràctiques sostenibles, com la contractació de proveïdors i la cerca de participants de proximitat, per a evitar desplaçaments; el foment de l’ús de transport públic entre els assistents; la utilització de materials reciclats, fusta certificada i pintura ecològica, entre altres elements; implicació d’altres associacions en accions de sensibilització; el mesurament de la seua petjada de carboni -amb CarbonProof-, i l’auditoria de ‘A Greener Festival’ -centrat en valorar la sostenibilitat d’aquests esdeveniments-.

La cultura, “motor de canvi sostenible”

“Tornem, cultura i sostenibilitat està format per un equip que cree en la cultura com a motor de canvi i que sap que la responsabilitat social sobre el medi ambient ja no és una opció, sinó una necessitat. El major avantatge de la nostra proposta resideix en els elements innovadors que aportem. Amb els nostres esdeveniments permetem conscienciar sobre problemàtiques ambientals mentre ens divertim, a través de la utilització de vies alternatives de comunicació: l’oci, la cultura, la ràdio i tallers participatius”, detalla el seu cofundador, Jorge Ros.

Ros destaca l’empenyiment que ha donat al projecte de Tornem la seua participació en els programes de l’acceleradora Col·lab, per “l’alt nivell de les persones mentores, així com la seua disponibilitat, i la vinculació de l’equip de gestió amb el nostre projecte. Al mateix temps, les instal·lacions de Las Naves són molt inspiradores i la comunitat de Col·lab està sempre disposada a crear sinergies amb nosaltres”.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

S’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB