Taller de Compra Pública Innovadora per a millorar l’eficiència energètica

3 de maig de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves contempla, entre les seues actuacions, el suport a la Compra Pública Innovadora (CPI) com a instrument de foment de la innovació i del desenvolupament tecnològic de les empreses.
  • Aquest taller sorgeix del treball de la xarxa Connecta Energia de Las Naves.

L’aposta de Las Naves es fonamenta en la promoció de la CPI per a aprofitar la demanda pública de productes i serveis per a desenvolupar béns i serveis innovadors i fomentar la innovació empresarial utilitzant al mercat públic local com a client de llançament o referència.

Per a això, el centre d’innovació ha dissenyat un esdeveniment de presentació de la CPI i els seus possibles casos d’ús a nivell local que contempla: la presentació de l’Estudi de bones pràctiques de Compra Pública d’Innovació per a la millora de l’Eficiència Energètica, els casos d’ús a nivell local i les possibles actuacions a desenvolupar per part de Las Naves per a la incorporació d’innovacions que permeten millorar la prestació dels serveis públics a través de processos de CPI.

El programa és el següent:

10.00-10:15h.: Obertura de la jornada.

Presentació dels objectius de Las Naves en matèria de CPI, partint dels antecedents de l’instrument a l’Ajuntament de València.

Javier Ibáñez – Director Tècnic de Las Naves.

10.15-11.00h.: Presentació de la GUIA COMPRA PÚBLICA d’INNOVACIÓ – Eficiència Energètica.

Presentació de la guia elaborada que defineix la Compra Pública d’Innovació, els tipus de CPI que existeixen, els seus objectius i beneficis a nivell municipal, així com la situació actual a Espanya.

Carlos Jiménez García – Gerent de Silo Science & Innovation Link Office.

11.00-12.00h.: Com la CPI pot resoldre necessitats d’eficiència energètica en l’entorn municipal. Casos analitzats i possibilitats en l’Ajuntament de València: idees i propostes i pròxims passos.

Presentació dels casos de CPI relacionats amb l’Eficiència Energètica analitzats en l’informe CPIEE, i debat participatiu amb les àrees de l’Ajuntament de València interessades en la resolució de reptes basats en l’aplicació de CPI.

Jose Ignacio Lacomba Andueza – Cap de Servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic. Ajuntament de Valènci.a

Carlos Sánchez – Gerent Fundació València Clima i Energia.

Carlos Jiménez García – Gerent de Silo Science & Innovation Link Office.

12.00-12:30h.: Café i networking.

COMPARTEIX:
TW - FB