Taller d’anàlisi i visualització de dades per a professionals

16 de setembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquest taller és la primera activitat d’Avalua·lab, Laboratori d’Anàlisi i Avaluació de Polítiques Públiques, que es presentarà el pròxim 3 d’octubre.
  • Aquesta formació gratuïta per a professionals de diferents sectors (periodistes, urbanistes, responsables de l’administració, membres de la societat civil…) es realitza després de detectar la necessitat que s’aprofiten les dades obertes de BIG DATA per a analitzar quin és l’estat de les polítiques públiques i que tant professionals com la ciutadania siguen més conscients de la seua situació.
  • El taller tindrà lloc durant l’1 i 2 d’octubre de 10h a 14h i de 16h a 19h, i el 3 d’octubre de 10h a 14h.

Els pròxims 1, 2 i 3 d’octubre tindrà lloc la primera activitat d’Avalua·lab, Laboratori d’Anàlisi i Avaluació de Polítiques Públiques impulsat pel centre d’innovació Las Naves amb la col·laboració del Servei d’Innovació i Oficina d’Estadística de l’Ajuntament de València, la Conselleria de Transparència, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Federació d’Associacions de Veïns de València, Grup Sociograma i K-Veloce.

El ‘Taller d’anàlisi i visualització de dades per a professionals’, impartit per Montera34, va dirigit a professionals de diferents sectors (periodistes, urbanistes, responsables de l’administració, membres de la societat civil…) i es realitza després de detectar la necessitat que s’aprofiten les dades obertes de BIG DATA per a analitzar quin és l’estat de les polítiques públiques i que tant professionals com la ciutadania siguen més conscients de la seua situació.

El taller disposarà de dues parts:

Espai de trobada

Mitja jornada per a compartir experiències, projectes, necessitats, fonts de dades… Presentacions curtes per a conéixer iniciatives en marxa que estiguen treballant amb dades, un espai de trobada entorn de les dades entre periodistes de dades, investigadors, ciutadania activa i administració.

Espai de producció

L’espai de trobada es completa amb un espai de producció en el qual aprendre a utilitzar eines d’anàlisi i visualització de dades (QGIS, fulles de càlcul, taules dinaàmiques, Datawrapper, Open Refine…) mentre es desenvolupen projectes concrets que donen resposta a necessitats reals del context en el qual es desenvolupa el taller, València en aquest cas.

L’espai de producció permet, a més d’aprendre els fonaments de l’anàlisi i visualització de dades, practicar una metodologia de producció col·laborativa que usant les dades ajude a entendre un context determinat.

La metodologia consisteix a descompondre la realitat que es vol analitzar en preguntes senzilles a les quals es dóna resposta amb les dades després d’un treball individual i una negociació col·lectiva per a organitzar el treball en el temps que dura el taller.

L’espai de producció està pensat per a un màxim de 50 persones, i és necessari inscriure’s ací.

COMPARTEIX:
TW - FB