Supermarcelina fomenta el reciclatge d’envasos entre els veïns més joves i esportistes de Sant Marcel·lí

17 de maig de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Supermarcelina estarà demà dissabte 18 de maig des de les 11 fins a les 13 hores en el Club de Bàsquet Petraher situat en el barri de Sant Marcel·lí per a fomentar l’economia circular i el reciclatge d’envasos de plàstic, llandes i briks entre els esportistes del barri.
  • Fins al pròxim 31 de juliol totes les persones interessades poden participar en el pilot registrant-se a peu de carrer o en la web www.supermarcelina.com, en la qual a més poden informar-se sobre els ecopunts, els premis, futurs esdeveniments o el correcte funcionament del sistema de participació.

L’equip de divulgació i participació ciutadana de Supermarcelina, iniciativa englobada dins del projecte ReciPlàstic, es desplaçarà demà dissabte 18 de maig al matí al centre esportiu del Club de Bàsquet Petraher situat en el barri de Sant Marcel·lí de València. El seu objectiu és donar a conéixer la iniciativa de Supermarcelina en la qual els veïns i veïnes de Sant Marcel·lí poden obtindre premis per reciclar correctament envasos i fomentar l’economia circular.

El Club de Bàsquet Petraher és un club àmpliament consolidat, que destaca pel seu marcat caràcter social ja que té entre els seus objectius el foment de l’esport entre els col·lectius més vulnerables, com a persones amb capacitats diverses, tant físiques com intel·lectuals, sent un referent en l’àmbit esportiu de la diversitat funcional.

En concret, aquest club compta amb un total de 63 alumnes amb diversitat funcional i com a novetat destaca una escola de TEA (trastorn de l’espectre autista), que s’acaba d’iniciar amb gran acceptació. Activitat que se suma a l’equip de l’escola de diversitat funcional ja en marxa i a dos convenis de col·laboració amb el col·legi Sebastián Burgos i Cooperativa Koynos, totes dues entitats amb experiència en l’àmbit de l’educació especial.

Amb aquesta acció divulgativa es vol convidar a participar a la gent jove i esportista del barri, així com a les seues famílies que acudiran el dissabte a veure els partits previstos. Aquesta acció es troba englobada dins d’una programació d’activitats previstes a peu de carrer per a divulgar el projecte pilot i que estan tenint una resposta molt positiva entre els veïns i veïnes del barri.

Durant aquest període de proves que finalitza el pròxim 31 de juliol, els ciutadans que s’hagen registrat prèviament en www.supermarcelina.com poden depositar les seues bosses amb residus d’envasos lleugers en algun dels 25 contenidors grocs situats en el barri de Sant Marcel·lí, amb un dispositiu tecnològic adossat dissenyat per a emetre una etiqueta amb un codi de barres, la qual cosa permet identificar a cada ciutadà per a saber com ha reciclat i així poder compensar-li amb ecopunts, canviables per premis posteriorment.

Aquesta iniciativa que s’emmarca dins de “ReciPlàstic”, la marca local del projecte europeu PlastiCircle, està coordinada per ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística) i compta com socis locals amb el centre d’innovació Las Naves, SAV-S.A. Agricultors de la Vega de València i ECOEMBES.

Projecte europeu PlastiCircle

València és una de les tres ciutats, al costat d’Utrecht (Països Baixos) i Alba Iulia (Romania), seleccionada per a ser l’escenari pilot del projecte europeu PlastiCircle que té com a finalitat reinventar el cicle de reciclatge d’envasos i embalatges plàstics.

A més dels socis locals, el projecte compta entre els socis espanyols amb INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes) i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona). En total, el consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 730292

COMPARTEIX:
TW - FB