Sono·lab de Las Naves permet compondre música de manera col·laborativa en el núvol

9 de abril de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El laboratori d’investigació sonora del centre d’innovació Las Naves ha posat en marxa un programa perquè persones de tot el món puguen compondre música de manera col·laborativa.
  • Diversos músics poden afegir els seus instruments a una peça musical mentre es va creant.
  • Inscripcions gratuites a l’estudi de gravació virtual: https://bit.ly/34lwLhQ

El món de la música s’ha topat amb un gran obstacle per culpa del confinament marcat pel Coronavirus: no poder interactuar amb altres músics més enllà dels balcons. Per aqueix motiu, el laboratori d’investigació sonora del centre d’innovació Las Naves, Sono·lab, ha posat en marxa una eina perquè tot aquell que vulga compondre de manera col·laborativa en el núvol puga fer-ho.

Sono·lab obri l’ús d’aquesta eina a la participació de tots els músics que desitgen sumar-se, perquè aquests puguen anar component cançons de manera col·laborativa amb altres intèrprets als quals no tenen per què conéixer. Cada artista gravarà el seu instrument o veu i l’afegirà a les pistes que graven altres músics de manera immediata, perquè aquests puguen treballar conjuntament.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha expressat que “gràcies a aquesta eina qualsevol persona que es dedique professionalment o tinga afició a la música podrà cocrear cançons de manera col·laborativa amb altres músics sense la necessitat d’haver comprat aquesta eina, ja que Sono·lab la posarà a la seua disposició. Una eina molt valuosa en aquests moments de confinament però també per a un futur, en el qual els músics podran compondre amb persones de qualsevol punt del planeta sense necessitat de conéixer-se.

L’eina es diu Soundtrap i el seu accés lliure i gratuït serà a través de la web de lasnaves.com. Per a poder accedir, les persones usuàries han d’emplenar una fitxa en la qual hauran de dir quin instrument toquen, quin estil prefereixen, disponibilitat (demà/tard)…. Posteriorment es farà una selecció d’aquelles que complisquen els requisits mínims per a poder usar la plataforma i seran agrupats per nivells i afinitats en diferents projectes. Finalment rebran un codi per a unir-se a un estudi d’enregistrament virtual en concret.

Després d’una sessió guiada des de Sono·lab, els usuaris podran accedir lliurement per a cocrear. I en el cas d’aquells amb menys experiència Sono·lab els impartirà exercicis didàctics i divertits, comptant amb una major supervisió des del laboratori d’investigació sonora de Las Naves.

Què és Sono·lab?

El centre d’innovació Las Naves aposta per les noves tecnologies aplicades a les tendències musicals actuals com a vehicle estratègic per a la innovació social. Sota aquesta premissa naix Sono·lab, laboratori d’investigació sonora i de noves eines de creació i producció musical de Las Naves.

Aquest laboratori sonor compta amb eines disruptivas que abasten nous camps de creació i producció musical, dirigit a un públic seleccionat per convocatòries i col·laboracions amb altres institucions musicals i amb tallers integradors per a col·lectius en risc d’exclusió.

Sono·lab disposa de dos estudis. Un ONLINE equipat amb realitat virtual i realitat augmentada perquè els joves puguen tocar instruments sense necessitat de tindre físicament un i posar a l’abast del públic el coneixement musical d’una manera fàcil i creativa gràcies a l’experiència immersiva d’aquestes tecnologies. Així mateix, té el valor afegit de permetre la cocreación en remot amb altres agents deslocalitzats.

D’altra banda, l’estudi OFFLINE està equipat amb eines d’última generació per a la creació musical en solitari, com poden ser loopstations o plats de dj amb vinils amb codis de temps.

COMPARTEIX:
TW - FB