Socis europeus del projecte MAtchUP s’interessen en la gestió de la mobilitat, participació, TIC i energia de València

28 de juny de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Representants de Dresden (Alemanya), Antalya (Turquia) i diferents països europeus que participen en el projecte MAtchUP visiten València aquests dies.
  • Dins de les visites programades van acudir al centre de gestió de trànsit de l’Ajuntament de València, van conéixer el procés de pressupostos participatius de DecidimVLC, l’aplicació AppValencia, el projecte 50/50 de millora energètica realitzat en el CP Federico García Lorca.
  • També es va exposar el treball realitzat en matèria de pobresa energètica per l’Ajuntament, el centre d’innovació Las Naves i la fundació València Clima i Energia.
  • Fotos de la Assemblea General.

Representants de les ciutats de Dresden (Alemanya), Antalya (Turquia) i València (Espanya), a través de l’Ajuntament i el centre d’innovació Las Naves, han celebrat aquesta setmana a València l’Assemblea General del projecte europeu MAtchUP. Al costat d’ells també han participat els socis valencians Etra, Witrac, la Universitat Politècnica de València, ITE i K-Veloce, així com la resta de socis europeus.

MAtchUP és un projecte de 5 anys finançat per la UE (octubre de 2017 – setembre de 2022) que té per objectiu catalitzar la transformació de les ciutats intel·ligents a Europa, com a part de la iniciativa Ciutats i Comunitats Intel·ligents de la UE. El projecte MAtchUP espera facilitar aquest procés de transformació urbana en implementar solucions innovadores en l’àmbit de l’energia, la mobilitat i les TIC gràcies al compromís ciutadà.

València és ciutat líder del projecte a través de l’Ajuntament de València i Las Naves. A més, és ciutat Faro (Lighthouse) amb la planificació de 52 accions que es desenvoluparan en el districte de Poblats Marítims que comprén els barris del Grau, Cabanyal-Canyamelar, Malva-rosa, Beteró i Natzaret.

El cap del servei d’innovació de l’Ajuntament de València, Fermín Cerezo, i el coordinador del projecte, Ernesto Faubel, obriren l’assemblea general en la qual van estar representades les tres ciutats far (Dresden, Antalya i València) i les ciutats ‘followers’ (la macedònia Skopje, la belga Ostende i la finlandesa Kerava). Durant els dies que va durar la reunió es van exposar els paquets de treball en els quals s’estructura el projecte, l’estat en el qual es troben i futura planificació, dels diferents socis del consorci europeu del projecte MAtchUP.

A més es van realitzar visites a diversos projectes innovadors de la ciutat de València com el centre de gestió de trànsit, van conéixer el procés de pressupostos participatius de DecidimVLC, l’aplicació AppValencia i el projecte 50/50 de millora energètica realitzat en el CP Federico García Lorca. Finalment, també es va exposar el treball realitzat en matèria de pobresa energètica per l’Ajuntament, el centre d’innovació Las Naves i la fundació València Clima i Energia.

COMPARTEIX:
TW - FB