Socis de diverses ciutats europees visiten els contenidors intel·ligents de Sant Marcel·lí

30 de maig de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

LOGO RECIPLASTIC.png

 

  • El Consorci Europeu de PlastiCircle amb representants de les ciutats d’Utrecht (Països Baixos), Alba Iulia (Romania) i Velenje (Eslovènia) ha estat aquesta setmana a València coneixent el funcionament dels contenidors intel·ligents que s’han instal·lat en Sant Marcel·lí.
  • Prop de 400 famílies de Sant Marcel·lí ja estan participant en aquesta iniciativa que premia a les persones que més i millor reciclen de Sant Marcel·lí.
  • Aquesta iniciativa té com a finalitat millorar i optimitzar la gestió de residus domèstics d’envasos de plàstic per a obtindre matèries primeres amb les quals fabricar productes d’alt valor afegit.

Aquesta setmana els diferents socis europeus de la iniciativa ReciPlàstic, englobada en el projecte europeu PlastiCircle, han estat a València celebrant la seua Assemblea General en el centre d’innovació Las Naves, visitant els contenidors intel·ligents que estan repartits pel barri de Sant Marcel·lí de València, coneixent in situ el desplegament tecnològic i comprovant l’alta participació i implicació dels veïns i veïnes del barri.

L’objectiu del projecte europeu PlastiCircle és millorar i optimitzar la gestió de residus domèstics d’envasos de plàstic en totes les seues fases des d’un enfocament d’economia circular, per a obtindre matèries primeres amb les quals fabricar productes d’alt valor afegit.

València és una de les tres ciutats, al costat d’Utrecht (Països Baixos) i Alba Iulia (Romania), que participa en el desenvolupament del projecte pilot en un dels seus barris, en concret en Sant Marcel·lí. Gràcies a aquests contenidors intel·ligents es pretén fomentar el reciclatge i l’economia circular a través d’un sistema de punts assignats a les persones usuàries que facen ús d’ells, i que posteriorment podran ser canviats per premis. Una iniciativa en la qual, de moment, ja estan participant 400 famílies de Sant Marcel·lí.

Aquesta experiència pilot s’estendrà durant els pròxims mesos. Els ciutadans que s’hagen registrat prèviament en www.supermarcelina.com podran depositar les seues bosses amb residus d’envasos lleugers en algun dels 25 contenidors grocs situats en el barri de Sant Marcel·lí, que porten un dispositiu tecnològic adossat dissenyat per a emetre una etiqueta amb un codi de barres, la qual cosa permetrà identificar a cada ciutadà per a saber com ha reciclat i així poder compensar-li amb ecopunts, canviables per premis posteriorment.

Projecte europeu PlastiCircle

ReciPlàstic és la marca local del projecte europeu PlastiCircle i està coordinat per ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística) i compte com a socis locals amb el centre d’innovació Les Naus, SAV-S. a. Agricultors de la Vega de València i Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya.

València és una de les tres ciutats, al costat d’Utrecht (Països Baixos) i Alba Iulia (Romania), seleccionada per a ser l’escenari pilot del projecte europeu PlastiCircle que té com a finalitat reinventar el cicle de reciclatge d’envasos i embalatges plàstics.

A més dels socis locals, el projecte compta entre els socis espanyols amb INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes) i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona). En total, el consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.

LOGO PlastiCircle.jpg
UE.png
This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 730292
COMPARTEIX:
TW - FB