SmartWater, l’invent 100% valencià que permet estalviar més de 4.500 euros a l’any als hotels

24 de maig de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

Dos lampistes valencians han dissenyat SmartWater, un dispositiu d’aigua que pot arribar a estalviar prop de 500 euros a l’any a una família i fins a 4.500 euros a un hotel.

El sistema redueix a la mitat la despesa d’aigua, el 20 % de l’energia i el 30% de les emissions de CO2 en qualsevol acció quotidiana que consuma aigua calenta com dutxar-se, rentar-se les mans o rentar els plats, un gest que pot ser continu en instal·lacions professionals com a establiments hotelers, càmpings, perruqueries i gimnasos.

Com funciona SmartWater? “En lloc d’obrir l’aixeta i deixar córrer aigua fins que es calenta, estrenyem un botó del dispositiu i quan està calent s’il·lumina un led roig. A partir d’este instant l’aigua està aquí preparada a l’espera que s’obriga l’aixeta e ixca directament l’aigua calenta. Llegir article complet ací

Projecte europeu Castwater

Des de Las Naves i l’Ajuntament de València s’està treballant per a fomentar la gestió eficient dels recursos hídrics amb projecte europeu Castwater (Coastal Areas Sustainable Tourism Water Management in the Mediterranean) que es troba dins del programa Interreg Med.

La ciutat de València amb altres altres entitats i ciutats europees procedents d’Itàlia, Xipre, Grècia, França i Croàcia, participa en aquest projecte per a aconseguir identificar i recolzar pràctiques sostenibles en el sector turístic de les zones costaneres del mediterrani.

Vols saber més sobre aquest projecte? Llig ací

castwaterLOGO

COMPARTEIX:
TW - FB