SMART Delivery posa de manifest que transformar el sector logístic actual reduiria l’emissió de gasos CO2 un 79,31%

21 de desembre de 2021
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

/ Hui ha tingut lloc el taller en línia “Logística Urbana Elèctrica, experiències adaptables a la teua ciutat” en el marc del projecte europeu SMART Delivery, en el qual s’ha donat conéixer l’experiència d’aquest pilot posat en marxa a València

/ SMART Delivery és un innovador model logístic que transforma la distribució urbana de mercaderies minimitzant l’impacte ambiental gràcies a la flota de vehicles zero emissions i al centre intel·ligent de repartiment en la pròpia ciutat

/ El projecte està alineat amb Missions València 2030 i la seua primera missió per a aconseguir una Ciutat Neutra

SMART Delivery, desenvolupat per T-Box, el centre d’innovació Las Naves i Finnova i finançat per EIT Climate KIC (Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia), ve a cobrir una necessitat en el sector logístic: la de respondre a la urgència climàtica en la qual estem immersos. Gràcies a una flota de vehicles zero emissions i a la ubicació en lloc estratègic de València del centre de magatzematge, embalatge i enviament de les mercaderies als clients (micro hub), SMART Delivery ajudarà a reduir la contaminació, la congestió de vehicles i la sinistralitat. Aquesta experiència s’ha donat a conéixer en el taller que ha tingut lloc aquest matí en format en línia i que ha reunit els propulsors del projecte: Alberto Moreno (t-box Delivery & Solutions), Álvaro Reina (Finnova), Ángel Navarro (Las Naves) i Ignacio Chanzá (EIT Climate-KIC).

En el taller han participat agents involucrats en el sector logístic i la mobilitat sostenible i s’han plantejat les amenaces que implica el model actual del transport urbà de mercaderies pel que fa a contaminació i emissions de CO₂. El sector transport representa el 25% de les emissions totals de gasos d’efecte d’hivernacle a Espanya i quasi el 40% de les emissions dels sectors difusos.

Alberto Moreno, director general de t-box Delivery & Solutions, ha comentat en la trobada que “hem posat en marxa aquest projecte perquè la nostra actual manera de vida no és sostenible. Amb SMART Delivery minizamos l’impacte ambiental i augmentem la productivitat i eficàcia en un 27%: per cada vehicle elèctric que utilitzem, retirem 1,3 vehicles convencionals i, gràcies al micro hub situat en el centre de la ciutat, estalviem més de 7.500 quilòmetres anuals de recorregut, la qual cosa equival a 215 litres de Gasoil. Per cada ruta transformada a elèctrica, l’estalvi en emissió de gasos d’efecte d’hivernacle és de 5.790 kg CO2 a l’any, la qual cosa equival a un descens del 79,31%. Dit d’una altra manera, per cada vehicle elèctric que es posa en marxa per a substituir als tradicionals vehicles de combustió que reparteixen per les nostres ciutats, es produiria el mateix efecte que la reforestació de 2,83 Ha de bosc a l’any”.

En paraules d’Ignacio Chanzá, representant de EIT Climate KIC, la major associació públic-privada d’Europa que aborda el canvi climàtic a través de la innovació, “aquest projecte ajuda a transformar les ciutats per a fer-les més habitables i saludables, ajudarà a posar la llavor per a la transició en les regulacions de la mobilitat elèctrica i afavorirà un canvi de pensament i la generació de nous models de negoci”.

Una altra de les solucions que presenta SMART Delivery, i que han afegit tant Álvaro Reina de la Fundació Finnova com Ángel Navarro, tècnic en mobilitat de Las Naves, és que gràcies a aquest nou model logístic s’ofereix un transport més segur ja que es redueix la sinistralitat i es disminueix la congestió i soroll en l’entorn urbà.

Aquest projecte posa de manifest els esforços i el treball que està realitzant la ciutat de València per a aconseguir ser una ciutat climàticament neutra dins de la seua estratègia urbana Missions València 2030.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB