Sis instituts presenten els curtmetratges d’animació realitzats en el projecte d’innovació educativa MOMO

24 de maig de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’alumnat de fins a sis instituts de secundària de València ha presentat aquest matí en Las Naves els treballs realitzats en el marc del programa educatiu de vocació tecnològica i inclusió digital MOMO, desenvolupat des del passat mes de novembre per El Caleidoscopio i Las Naves.
  • Durant aquestos mesos, s’ha format al professorat d’ESO i Batxiller en aquest projecte d’art, tecnologia i societat, perquè el mateix després ensenyara al seu alumnat a produir curtmetratges i a utilitzar la impressió 3D per a la construcció d’elements mecànics.
  • Els i les alumnes han escollit una temàtica per a aquests curtmetratges de conscienciació social i/o mediambiental i han reflectit en els seus treballs alguna problemàtica de la ciutat. Han escrit els guions, construït els escenaris i finalment han rodat i muntat les històries que s’han projectat aquest matí, acompanyades d’una exposició sobre els materials que han utilitzat en el procés de treball.
  • Pots vore totes les fotos ací.

En el projecte MOMO han participat sis centres de la ciutat de València: l’IES Ramon Llull, el Districte Marítim, el Grau, Isabel de Villena, la Font de Sant Lluís i l’IES Lluís Vives. En total, més 200 alumnes i alumnes que durant el curs han rebut classes per a aprendre a realitzar curtmetratges amb efectes especials amb arduino i amb tècniques stop motion i motion control, emprades habitualment en l’animació.

El professorat ha rebut prèviament la formació en Las Naves, procedent de persones expertes en tecnologia, educació, aplicacions digitals i programació. Aquesta formació després ha arribat a les aules de la mà dels propis docents, per acabar materialitzant-se en els curtmetratges que els i les alumnes han presentat en una gala de clausura del projecte, juntament amb una exposició que també s’ha pogut veure aquest matí a Las Naves.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo ha destacat que el projecte MOMO «ens ha permès posar a l’abast del personal docent formació en noves tecnologies per a que aquestos treballen posteriorment amb el seu alumnat. Des de Las Naves estem compromesos amb el foment de la vocació tecnològica i de transformació social, la visibilització de la potencialitat de la tecnologia digital en l’aprenentatge, l’ocupació i la inclusió digital», ha explicat.

Amb el projecte MOMO, Las Naves ha col·laborat per tercera vegada amb El Caleidoscopio, després de dos exitosos projectes anteriors: «Programa la teua Obra» i la «Fira Aèria», els quals també discorrien per la mateixa línia de treball: posar a l’abast del personal docent formació en noves tecnologies per a que aquestos la treballen amb el seu alumnat.

COMPARTEIX:
TW - FB