Sant Marcel·lí, primer barri a poder co-dissenyar els seus contenidors de residus plàstics

17 de octubre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • A través del projecte europeu PlastiCircle, totes les persones i entitats amb especial interès per la gestió del plàstic poden aportar les seues experiències i suggeriments per a millorar el procés de reciclatge en el barri de Sant Marcel·lí.
  • El taller gratuït s’organitza el pròxim 23 d’octubre a partir de les 18.00 hores en el Centre Municipal de Serveis Socials Sant Marcel·lí, (carrer Salvador Perles s/n). Inscripcions cridant a Las Naves (96 391 04 77) o escrivint un email: info@sostre.org.

Per primera vegada totes les persones que viuen o treballen en el barri de Sant Marcel·lí de València van a poder opinar i ser escoltades sobre el procés del reciclatge dels residus urbans en el seu barri, especialment del plàstic que utilitzen en el seu moment a dia i que sol ser d’un sol ús en la seua majoria.

Aquesta oportunitat està promoguda per l’Ajuntament de València que, a través de Las Naves, organitza el primer taller de treball del projecte europeu PlastiCircle. València és ciutat pilot al costat de les ciutats de Utrech (Holanda) i Alba Iulia (Romania).

Amb aquest projecte i en línia amb el suport municipal al foment del medi ambient, València aposta per l’economia circular i pel reciclatge del plàstic com a via per a evitar algunes de les conseqüències que aquest material té i que es poden apreciar diàriament en els oceans i en la fauna marina.

Per aquest motiu, Las Naves convida a totes les persones que desitgen participar a sumar-se a aquest taller per a estudiar millores en el disseny dels contenidors de plàstic que seran utilitzats durant el període del pilot, així com els possibles sistemes de compensació més atractius per a la ciutadania amb la finalitat d’obtenir informació que ajude a millorar totes les fases del procés, entre altres aspectes.

Projecte europeu PlastiCircle

PlastiCircle estudiarà com reintroducir els envasos de plàstic dins de la cadena de valor a través de processos d’innovació en totes les etapes de recollida de residus, transport, classificació i recuperació.

El consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com a privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.

Els socis espanyols del consorci són: Las Naves, ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística), que actua com a coordinador, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries termoplàstiques valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona).

Més informació en la pàgina oficial del projecte: www.plasticircle.eu

València canvia pel clima!

Aquesta activitat s’emmarca dins de València canvia pel clima!, una iniciativa que té com a objectiu difondre les diferents iniciatives que s’estan duent a terme en la ciutat de València amb la finalitat de fer front al canvi climàtic i les eines disponibles per a adaptar-nos a ell. Entre el 15 d’octubre i l’11 de novembre es van a produir diverses activitats, conferències i tallers en diferents punts de la ciutat, que culminaran amb un esdeveniment final en la Plaça de l’Ajuntament el dia 11 de novembre. Les entitats organitzadores i coordinadores d’aquests esdeveniments són el Servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, les Fundacions Municipals València Clima i Energia i Las Naves.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 730292

Disclaimer: The sole responsibility for any error or omissions lies with the editor. The content does not necessarily reflect the opinion of the European Commission. The European Commission is also not responsible for any use that may be made of the information contained herein.

COMPARTEIX:
TW - FB