Fotografia de Richard M. Stallman fundador del software lliure

Richard M. Stallman, fundador del software lliure, parlarà en Las Naves sobre llibertat i privacitat en el ciberespai

12 de abril de 2024
CATEGORIA:
Sobirania Tecnològica
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La conferència està organitzada per l’associació GNU-Linux València, que celebra trobades mensualment en el centre d’Innovació.
  • Tindrà lloc el divendres 19 d’abril, a les 18.00 hores.

“El software lliure, el primer requisit per a llibertat i privacitat en el ciberespai” és el títol de la xarrada que oferirà Richard M. Stallman en Las Naves divendres que ve 19 d’abril, a les 18.00 hores. L’esdeveniment està organitzat per l’associació GNU-Linux València i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, col·labora en el marc de la seua Xarxa de Sobirania Tecnològica, impuls a les Tics i STEM.

Aquesta xarxa, impulsada dins de l’estratègia d’innovació València Innovation Capital, és un espai de reflexió i treball entorn de la tecnologia com a mitjà per al benestar de les persones i el seu apoderament enfront d’aquesta. Els seus actors i programes estan principalment orientats a Impulsar vocacions científic-tecnològiques en les xiquetes i joves.

Richard M. Stallman és físic, programador estatunidenc, activista i fundador del moviment del software lliure, una alternativa al desenvolupament i distribució del software privatiu. També va fundar el GNU com “un sistema operatiu desenvolupat per persones que treballen juntes amb la finalitat d’aconseguir que tots els usuaris de software tinguen la llibertat de controlar les seues operacions informàtiques”. El seu treball està orientat també al social ja que impartix xarrades i conferències per tot el món per a difondre els seus valors informàtics.

A continuació de la conferència de Richard M. Stallman, hi haurà una ponència sobre “El sistema de pagament GNU Taler” a càrrec de Javier Sepúlveda Sanchis.

L’entrada a és lliure fins a completar aforament.

 

València Innovation Capital

L’estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga l’hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Esta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.

La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones.

COMPARTEIX:
TW - FB