Riba-roja de Túria, Ontinyent, Vila-real, Onda, Dénia i l’Alfàs del Pi conclouen amb èxit el programa d’acompanyament de municipis a missions d’innovació

17 de febrer de 2022
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • En l’esdeveniment de tancament, Las Naves ha presentat el ‘kit d’eines’ amb el qual qualsevol municipi de la Comunitat pot orientar la seua innovació a ‘Missions’
  • Representants de les sis localitats ‘pilot’ han recollit un reconeixement que els acredita com a ‘Municipi Innovador’

El programa d’acompanyament per a orientar l’estratègia d’innovació dels municipis de la Comunitat Valenciana a missions d’innovació, organitzat per la Direcció General d’Innovació de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, i pel centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, ha celebrat aquest migdia l’esdeveniment final de la primera edició d’aquesta iniciativa, en el qual han participat diverses autoritats públiques i representants dels sis municipis ‘pilot’ del programa.

Jordi Juan, secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital de la Generalitat Valenciana, ha manifestat que “quan es parla d’innovació tendim a pensar en ciutats com San Francisco o Nova York, però hem demostrat ací que amb una mica de voluntat qualsevol municipi pot fer innovació i ésser de gran ajuda a la millora de la vida de les persones, i vull donar les gràcies a Las Naves per democratitzar la innovació i que puga arribar a municipis més xicotets”, ha afegit.

Per part seua, el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Garlos Galiana, ha declarat que “la innovació és una de les eines fonamentals amb les quals comptem per a donar solució a problemes nous que mai havíem tingut, com pot ser una pandèmia, però també a reptes del dia a dia. Reptes que ajuden a millorar la vida de les persones. Érem conscients que aquest camí que hem començat amb la innovació orientada a missions no podia quedar-se a la ciutat de València. Havíem de compartir-ho. D’ajudar a municipis més xicotets al fet que ho feren seu. I així és com va nàixer aquest programa”.

A continuació, Las Naves ha presentat el ‘kit d’eines’ que recull l’expertise del programa d’acompanyament. Concretament, Las Naves ha elaborat un didàctic mapa conceptual digital amb el qual qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana pot beneficiar-se, a partir d’ara, de l’aprenentatge dels sis municipis ‘pilot’ orientar les seues polítiques d’innovació a ‘missions’.

Finalment, l’organització ha distingit com a ‘municipis innovadors’ a les sis localitats que han participat en aquesta experiència pilot, recollint el reconeixement Rocío Guijarro, regidora de de Participació Ciutadana i Transparència de l’Alfàs del Pi; José Doménech, regidor de Participació Ciutadana de Dénia; Paco Pastor, regidor de l’Àrea de Ciutat Saludable i Sostenible d’Onda; Juan Pablo Úbeda, regidor de Promoció Econòmica, Innovació, Comerç i accions relacionades amb la Unió Europea d’Ontinyent; Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria; i José Benlloch, alcalde de Vila-real.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB