RH en Positiu portarà els seus fòrums digitals d’ocupació a tota Espanya després d’ajudar a més de 1.000 persones a trobar treball 

29 de setembre de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup ha desenvolupat una plataforma pròpia especialitzada en la gestió d’esdeveniments digitals en els quals connecta a persones a la recerca d’ocupació amb empreses que necessiten ampliar la seua plantilla.
  • Els participants en les trobades reben informació, formació, assessorament individual professional i poden mantindre diverses entrevistes amb empreses durant una mateixa jornada.
  • L’empresa ha aconseguit un alt nivell d’eficiència en els seus fòrums, en els quals entre el 15% i el 25% de participants aconsegueix un contracte de treball.

RH en Positiu aborda la seua expansió en tot el territori nacional després de desenvolupar una plataforma pròpia especialitzada en la gestió de fòrums digitals d’ocupació, en els quals connecta a persones a la recerca de treball amb empreses que necessiten ampliar la seua plantilla. La startup, que forma part de la quarta edició dels progames de l’acceleradora Col·lab del centre d’innovació Las Naves, planeja realitzar esdeveniments centrats en cadascuna de les províncies d’Espanya, després de validar el seu model, que ha permés ja a més de 1.000 persones trobar un lloc de treball.

En concret, el model dissenyat per la startup “està aconseguint que entre el 15% i el 25% de persones entrevistades isquen dels fòrums d’ocupació amb un contracte de treball”, afirma Alberto Heredia, fundador i CEO de l’entitat.

“La primera prova pilot, amb un esdeveniment a la província de Castelló -on té la seua seu-, va aconseguir ajudar a més de 1.200 candidats i 25 empreses. Tant el funcionament de la jornada com l’acceptació per part del públic van ser enormement positius”, subratlla.

La pròxima cita digital de ‘Som Talent’ se celebrarà el 21 d’octubre, centrat en la província de València. En breu, s’obriran les inscripcions per a participar.

Processos més eficients i positius

“L’objectiu és agilitar i humanitzar el procés de cerca de treball, donant-nos suport en la digitalització. Tenim el focus posat a perfeccionar la nostra plataforma en línia, perquè els fòrums d’ocupació digitals siguen una experiència única, fàcil, útil i productiva, que ens permeta continuar unint empreses amb candidats d’una forma còmoda, des de casa, l’oficina o en qualsevol altre lloc. El nostre lema és ‘més humans que recursos’”, afig.

En els fòrums d’ocupació digitals de RH en Positiu, les persones participants poden deixar el seu currículum, presentar les seues candidatures i mantindre diverses entrevistes de treball real amb el personal de selecció de les empreses assistents. Al mateix temps, reben assessorament individual per part de professionals i participen en xarrades i tallers per a millorar els seus resultats durant la cerca d’ocupació.

Quant a l’aportació de valor per a les empreses, Heredia destaca que, “en poc temps, poden entrevistar, de forma organitzada, a nombroses persones amb perfils idonis per a les seues ofertes de treball actives i conéixer a persones que complisquen amb el perfil que estan buscant”.

De les trobades presencials al món digital

RH en Positiu va iniciar la seua activitat en 2017, amb esdeveniments presencials, arran de la necessitat i les oportunitats detectades pel seu fundador durant el seu procés de cerca d’ocupació. La irrupció de la pandèmia va obligar a la startup a reorientar el seu model, apostant per la digitalització. Aquesta evolució li ha permés facilitar l’assistència a candidats i empreses i poder expandir més fàcilment la seua activitat.

Heredia destaca l’impuls que ha donat al seu projecte participar en el programa de Pre-Acceleració de l’acceleradora pública d’iniciatives de triple impacte de Las Naves.

“Ens encanta Col·lab, la magnífica organització i planificació de l’equip de gestió, els excepcionals professionals que ens donen suport en les mentorizaciones i totes les facilitats i portes que ens obrin per a desenvolupar el nostre projecte. Però, sobretot, que el que es fa és sobre la base dels valors socials, posant a les persones en el centre de la innovació i pensant a generar un impacte positiu sobre la vida de la ciutadania, des d’un model econòmic ètic i responsable, molt diferent als models tradicionals”, conclou l’emprenedor.

COMPARTEIX:
TW - FB