Reunió del grup ‘Lectura i edició’

30 de novembre de 2017
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El dia 28 de novembre va tenir lloc una reunió del grup de suport a la lectura i l’edició convocada per Las Naves a través de la seua xarxa Connecta Cultura.
  • Es tracta de trobades periòdiques amb la finalitat de fomentar la coordinació entre agents del sector i així optimitzar el treball de totes i tots.

Aquesta nova reunió ha servit per seguir establint sinergies i coordinar al sector de cara a 2018. Han assistit Romà Seguí, de Biblioteca Pública; Marga Valls, del Servei d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València; Juliana Javaloy i David Zanón, de EASD (Escola Superior d’Art i Disseny); Teresa Juan, cap del Servei d’Acció Cultural; Manel Romero, com a representant de la Associació d’Editors del País Valencià i de FULL; Manuel Garrido, Associació d’ Il.lustradors del País Valencià; Begoña Lobo de Media Vaca; Josep Gregori, de Fundació Bromera; Irene Rodrigo, de Léeme TV; Santiago Álvarez, de València Negra; Martín López de Tenderete i delegacions de DG de Llibre, Arxiu i Biblioteques; i María Luisa Peydró, de Las Naves.

El grup de suport a la lectura i l’edició porta en marxa més d’un any i, durant aquest període, s’han dut a terme projectes i accions innovadores per impulsar la lectura entre els i les joves, així com en altres col·lectius. També serveix per facilitar el coneixement, la mediació entre agents i projectes i s’erigeix, a més, en fòrum d’impuls per al sector editorial i de la il·lustració.

Fruit d’aquestes reunions i col·laboracions, Las Naves ha impulsat i participat en projectes com ‘Descobrir i redescobrim’, ‘#LlegimFalles’, ‘KddLectura’, ‘Els llibres de Sénia’, la app pels llibrets de Falles, etc.

Alguns dels propers projectes que s’engegaran des de Las Naves a través de Connecta Cultura són una trobada de el àlbum il·lustrat (els dies 12 i 13 de gener), col·laboració amb Jaleo i promoció de Jaleo d’Hivern. També es desenvoluparan altres relacionats amb la cultura inclusiva, lectura fàcil, cursos de formació per comunicar al món de l’edició i activitats diverses fruit de la coordinació per visibilizar els oficis d’edició i il·lustració.

COMPARTEIX:
TW - FB