Resultats del taller de prototipat de mobiliari en codi obert per a Ciuta·lab

30 de setembre de 2022
CATEGORIA:
Labs i Makers
COMPARTEIX:
TW - FB
  • S’ha prototipat el mobiliari per a equipar La Farinera on estarà la nova seu de Ciuta·lab, el laboratori ciutadà impulsat per Las Naves.

El centre d’innovació Las Naves va organitzar en 2022 un taller gratuït de cocreación i prototipado de mobiliari en codi obert dirigit a tota la ciutadania de 25 hores de duració i que va ser organitzat per Makea la teua vida, una entitat sense ànim de lucre de caràcter social i educatiu, que treballa en el territori que existeix entre els mons del Disseny i l’Ecologia.

Davant la imminent inauguració de l’edifici de La Farinera, el centre d’innovació Las Naves va proposar que el mobiliari amb el qual s’equiparà l’espai assignat a Ciuta·lab, seguint la filosofia del propi laboratori, fora pensat de manera col·laborativa en un taller de cocreació i prototipat obert a la participació de la ciutadania.

Durant aquest taller, per al qual no feia falta disposar de coneixements previs, es van dissenyar elements de mobiliari -dissenys en codi obert que compartim a continuació públicament perquè qualsevol institució o persona interessada, puga fer ús d’ells- i es prototiparon fent ús d’eines convencionals i de fabricació digital.

Durant les jornades que van tindre lloc en les instal·lacions de Ciuta·lab i en el taller de fabricació de Makea La teua Vida, es van desenvolupar diferents prototips tal com està recollit en els documents que estan accessibles més a baix.

La cocreació del mobiliari de Ciuta·lab

Las Naves va presentar al novembre de 2021 Ciuta·lab, el seu laboratori ciutadà orientat a Missions València 2030. Un espai en el qual la ciutadania puga ajuntar-se a pensar els reptes que té la ciutat, i a buscar de manera col·laborativa solucions per a enfrontar-los.

La primera convocatòria de Tallers de Producció Col·laborativa llançada des de Ciuta·lab va tindre lloc entre els mesos d’abril i juny de 2022, i a l’espera de la inauguració de l’edifici de La Farinera, on té prevista la seua ubicació el laboratori ciutadà, aquestes activitats es van dur a terme en un espai provisional en Las Naves.

MEMÒRIA DEL TALLER DE PROTOTIPAT DE MOBILIARI

VIDEO PROMO DEL PROCÉS VISUAL DEL TALLER DE PROTOTIPAT DE MOBILIARI

VIDEO DOCUMENTAL DEL PROCÉS DEL TALLER DE PROTOTIPAT DE MOBILIARI

 

 

COMPARTEIX:
TW - FB