Realitat virtual per al desenvolupament humà

24 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves organitza un cicle de sessions entorn de la realitat virtual per abordar diferents problemàtiques o reptes socials als quals aquesta tecnologia pot donar resposta.
  • La primera sessió tindrà lloc el dilluns 30 d’octubre amb el tema ‘Realitat virtual per a la diversitat funcional’

La realitat virtual té una infinitat d’aplicacions en l’àmbit de la salut que poden ser dirigides en el benefici de les persones i de les ciutats. En aquesta línia, Las Naves acollirà la jornada “Realitat virtual per a la diversitat funcional” per a analitzar com a través d’aquesta tecnologia es pot ajudar al fet que moltes persones que tenen una discapacitat milloren la seua vida quotidiana i el seu benestar.

El regidor d’Innovació de L’Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, ha explicat que l’abast dels beneficis de la realitat virtual «pot ajudar a millorar la qualitat de vida de persones molt dispars. Des de persones majors amb mobilitat reduïda a unes altres que tinguen, per exemple, fòbies o dificultats amb la seua vida sexual. A través de les simulacions se’ls pot ajudar a superar les seues pors”.

Així mateix, l’edil també ha explicat que aquesta iniciativa té un component de conscienciació social notable, ja que a través de la realitat virtual “podem afavorir que tothom empatitze amb els problemes que tenen les persones amb discapacitat”.

Durant la sessió, s’iniciarà una reflexió per abordar l’estat de l’art de les tecnologies de realitat virtual i el seu impacte en la diversitat funcional.

A continuació, se celebrarà una taula redona durant la qual els assistents també podran conèixer de primera mà l’experiència de l’empresa Nesplora que està aplicant la realitat virtual per a treballar amb xiquets i xiquetes que pateixen trastorns d’atenció. A més, el públic podrà escoltar les opinions de les persones expertes convidades sobre els assoliments i les barreres de l’àmbit de la Realitat Virtual.

El cicle continuarà el 20 de novembre amb la sessió “Disseny de l’espai urbà i participació ciutadana” i finalitzarà el 15 de gener amb la jornada sota el títol “Sensibilització i consciència social”.

Programa de la Sessió 1: Realitat Virtual i el suport a la diversitat funcional

17:00 – 17:05h.: Salutació i benvinguda de Las Naves.

17:05 – 17:20h.: La diversitat funcional a València: situació actual i reptes.

17:20 – 17:35h.: Realitat virtual aplicada a la diversitat funcional.

17:35 – 18:30h.: Taula redona de debat.

18:30 – 19:30h.: Taller de realitat virtual amb exposició de demostradores.

19:30h.: Tancament de la sessió.

COMPARTEIX:
TW - FB