Realitat virtual com a eina de sensibilització contra la violència masclista

12 de febrer de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • «Podem utilitzar les noves tecnologies per a despertar la consciència social? Ens ofereix la realitat virtual la possibilitat d’enfocar la nostra mirada en la xacra de la violència masclista?».
  • Aquestes dos preguntes seran el punt de partida el pròxim dimarts 20 de febrer de la tercera sessió del cicle «Realitat Virtual per al desenvolupament humà» que està celebrant-se a Las Naves.

«Realitat Virtual com a eina per a sensibilitzar contra la violència masclista» és el títol d’aquesta nova sessió que busca reflexionar i avaluar si aquesta nova tecnologia ens pot servir per actuar contra aquest tipus de violència. La sessió comptarà amb la presència de la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, d’experiències de ciutats com Màlaga, així com es presentarà el projecte experimental de realitat virtual «El mal amor», produït per Las Naves.

Las Naves ha organitzat aquest cicle de sessions –sota el títol «Realitat Virtual per al desenvolupament humà»-, per abordar diferents problemàtiques o reptes socials als quals aquesta innovadora tecnologia pot donar resposta. Després de les dos primeres sessions que giraren al voltant de la realitat virtual aplicada a atendre la diversitat funcional, i a com a través d’aquesta tecnologia podem analitzar l’espai urbà i la participació ciutadana per dissenyar estratègies de millora de la ciutat, arriba la tercera sessió centrada en enfocar les ulleres de realitat virtual en la xacra de la violència masclista.

La sessió començarà amb una xerrada oferida per la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, en la què se’ns oferirà una radiografia de la violència masclista a la nostra ciutat. Posteriorment, la jornada continuarà amb l’experiència d’una professional experta en realitat virtual i amb una mesa redona que avaluarà si la Realitat Virtual ens pot servir com a eina per a generar consciència social contra la violència masclista. En aquesta mesa redona també participaran representants de l’Ajuntament de Màlaga, l’Associació Amarna i la Universitat de València.

Presentació del projecte «El mal amor»

Durant la jornada també es presentarà el curtmetratge «El Mal Amor» produït per Las Naves amb tecnologia de realitat virtual. Una producció en la qual es busca una experiència immersiva molt real d’una ficció sobre violència masclista, i que permet a la persona que es posa les ulleres de realitat virtual, poder traslladar-se a eixa situació. D’aquesta manera la realitat virtual es converteix en una eina que pot servir per a sensibilitzar i combatre la violència masclista.

Com a cloenda de la sessió, se celebrarà un taller i expositors que disposaran d’ulleres per a provar aquesta experiència.

Aquelles persones que desitgen participar en la sessió del pròxim dimarts poden fer-ho gratuïtament inscrivint-se ací. La sessió comptarà, a més, amb un espai amb activitats infantils, habilitat amb monitors i monitores, per a que totes aquelles persones que acudisquen amb menors puguen assistir a la sessió.

 

COMPARTEIX:
TW - FB